Gå til hovedindhold

Dansk som andetsprog

I denne udgave af Didaktisk, Praktisk, Go’ sætter vi fokus på faget ’Dansk som andetsprog’ og kigger på de nuancer faget rummer og hvad man som praktiker får ved at tilvælge dette fag og de kompetencer det giver.

Dansk som andetsprog er tilbage som fag på læreruddannelsen fra sommeren 2023 efter ti års fravær. Det betyder, at både de lærerstuderende og færdiguddannede lærere igen vil have muligheden for at vælge og dygtiggøre sig ud i dette valgfag og den didaktik det kræver, at undervise børn og voksne som ikke har dansk som deres modersmål.

I dette afsnit af Didaktisk, praktisk, go’ ætter vi fokus på faget ’Dansk som andetsprog’ og kigger på de nuancer faget rummer og hvad man som praktiker får ved at tilvælge dette fag og de kompetencer det giver. Og så kigger vi på de positive effekter det faglige fokus vil få for de ca. 10 % af folkeskolen elever, hvis hovedsprog er et andet end dansk.

Vært er Trine Skov Jensen, chefkonsulenter i Absalons Center for Skole og Læring, og med hende i studiet er Sofia Esmann Busch, lektor på læreruddannelsen og med speciale i dansk som andetsprog.

Lyt med her:

 

Gå på opdagelse i Absalons podcastunivers

Få faglig viden og inspiration direkte i øregangene, når og hvor du vil; på cyklen, i bilen, på løbeturen eller mens du vasker op.
Find alle vores podcasts her.