Gå til hovedindhold

Professionsbachelor Lærer

Vil du være med til at løfte børn og unge, skabe fællesskaber og klæde dem på til verden?

På læreruddannelsen lærer du at planlægge, gennemføre og evaluere undervisning, og du får stærke kompetencer i forhold til kommunikation, psykologi og samarbejde.

På uddannelsen kombinerer du 3 forskellige undervisningsfag eller fordyber dig som lærer med profil/talentlinje fx inden for musik, sprog, naturvidenskab, sport og bevægelse eller international.

Om uddannelsen

På læreruddannelsen opbygger du både et teoretisk og praktisk grundlag til at støtte elever i deres udvikling af faglige, sociale og demokratiske kompetencer.

Som lærer er du en vigtig person i børn, unge eller voksnes læring og udvikling, og du formidler viden, normer og kultur med faglighed, engagement og pædagogiske kompetencer.

På læreruddannelsen tilegner du dig kompetencer til at planlægge, tilrettelægge, gennemføre og evaluere
undervisning.

Profiler

International talentlinje

Professionshøjskolen Absalon tilbyder den internationale talentlinje som en del af læreruddannelsen. Med denne vil du få mange muligheder for at udvikle en international undervisningsprofil, og uddannelsen vil give dig en attraktiv stillingsbeskrivelse i relation til alle internationalt orienterede skoler – såvel i Danmark som i hele den vide verden!

Læs mere om den internationale talentlinje her. 

International læreruddannelse

Musikprofil

Musikprofilen er for dig, der er vild med musik og sang. Profilen er en fantastisk mulighed for at få en spændende uddannelse fyldt med musik.

Som musiklærer er du med til at bibringe dine elever forudsætninger for livslang og aktiv deltagelse i musiklivet.

Læs mere om musikprofilen her. 

Musikprofil på læreruddannelsen

Sport og bevægelse

Brænder du for sport og bevægelse i samarbejde med foreningslivet? 

Talentlinjen med sport- og bevægelsesprofilen tilføjer 10 ekstra ECTS-point med sport og bevægelse til den klassiske læreruddannelse samtidig med, at der generelt er mere fokus på bevægelse på uddannelsen.

Læs mere om sport og bevægelsesprofilen her. 

Sport- og bevægelsesprofil

Sprogprofil

Har du flair for sprog og formidling? Så er sprogprofilen din mulighed for at vinkle din læreruddannelse inden for netop sprog. Med sprogprofilen har du også mulighed for at vælge spansk som undervisningsfag.

Læs mere om sprogprofilen her. 

Sprogprofil

Naturvidenskabelig talentlinje

Den naturvidenskabelige talentlinje SCI-TEK er for dig, som er vild med matematik, naturfag og teknologi, og som gerne lægger en ekstraordinær indsats i det, du brænder for.

Læs mere talentlinjen her

Uddannelsesformer

Læreruddannelsen kan gennemføres som et dagstudium på ugens fem dage, men der er også mulighed for at læse uddannelsen på andre måder. Du kan f.eks  følge et af nedenstående formater:

Det siger de studerende

Martin Graff

”Min undervisning skal være personlig. Vi har undervisningsmål, men vi har metodefrihed som lærer. Jeg har ikke lyst til at blive en samlebåndslærer, der blot gentager årsplanen år efter år. Med den her uddannelse kan jeg koble den virkelige verden med faglig fordybelse,” siger han.
Med Talentlinjen med sport- og bevægelsesprofil bliver Martin Graff alt andet end en samlebåndslærer.
Læs mere om Martin Graffs mål om at hjælpe unge til at blive bedre til at forstå sig selv.

Martin Graff

Gunnhildur Ásmundsdóttir

”Jeg kiggede efter en uddannelse, hvor jeg kunne arbejde med børn, rejse verden rundt og undervise. Mit mål er at arbejde i så mange lande som muligt, at lære kulturer at kende og implementere menneskerettigheder. Alle de ting har jeg frihed til at gøre på den her uddannelse,” siger islandske Gunnhildur Ásmundsdóttir. 

Læs mere om Gunnhildurs vej fra Island til den internationale læreruddannelse i Vordinborg her. 

International læreruddannelse i Vordingborg
Fremtid og karriere - læreruddannelsen

Fremtid og karriere

Som lærer kan du blive ansat i en lang række forskellige jobtyper. Det kan blandt andet være på folkeskoler, privatskoler, efterskoler eller i offentlig eller privat regi med formidling for øje.

Mød os - dit uddannelsesvalg

Læs mere om hvordan, hvornår og hvor du kan møde Absalon - f.eks. på uddannelsesmesser, Åbent Hus-arrangementer eller gennem brobygningsforløb.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsservice og få besked, når der er nyt om vores uddannelser, events og deadlines.