Gå til hovedindhold

Professionsbachelor Lærer

Vil du arbejde ambitiøst med at løfte børn og unge, skabe fællesskaber og klæde dem på til verden?

På læreruddannelsen lærer du at planlægge, gennemføre og evaluere undervisning, og du får stærke kompetencer i forhold til kommunikation, psykologi og samarbejde.

På uddannelsen kombinerer du 3 forskellige undervisningsfag eller fordyber dig som lærer med profil/talentlinje fx inden for specialpædagogik, musik, sprog, naturvidenskab, sport og bevægelse eller international.

Fra 2023 indgår der løbende praktik på den samme skole hele 1. år, og specialpædagogik er nu også en fast integreret del af uddannelsen.

Se lærerstuderende Camilla Louise Aaen fortælle hvorfor hun valgte at læse til lærer

Om uddannelsen

På læreruddannelsen opbygger du både et teoretisk og praktisk grundlag til at støtte elever i deres udvikling af faglige, sociale og demokratiske kompetencer.

Som lærer er du en vigtig person i børn, unge eller voksnes læring og udvikling, og du formidler viden, normer og kultur med faglighed, engagement og pædagogiske kompetencer.

På læreruddannelsen tilegner du dig kompetencer til at planlægge, tilrettelægge, gennemføre og evaluere
undervisning.

Læs mere om uddannelsen her

Uddannelsesformer

Læreruddannelsen kan gennemføres som et dagstudium på ugens fem dage, men der er også mulighed for at læse uddannelsen på andre måder. Du kan f.eks  følge et af nedenstående formater:

Det siger de studerende

Martin Graff

”Min undervisning skal være personlig. Vi har undervisningsmål, men vi har metodefrihed som lærer. Jeg har ikke lyst til at blive en samlebåndslærer, der blot gentager årsplanen år efter år. Med den her uddannelse kan jeg koble den virkelige verden med faglig fordybelse,” siger han.

Med Talentlinjen med sport- og bevægelsesprofil bliver Martin Graff alt andet end en samlebåndslærer.

Læs mere om Martin Graffs mål om at hjælpe unge til at blive bedre til at forstå sig selv.

Martin Graff

Gunnhildur Ásmundsdóttir

”Jeg kiggede efter en uddannelse, hvor jeg kunne arbejde med børn, rejse verden rundt og undervise. Mit mål er at arbejde i så mange lande som muligt, at lære kulturer at kende og implementere menneskerettigheder. Alle de ting har jeg frihed til at gøre på den her uddannelse,” siger islandske Gunnhildur Ásmundsdóttir. Læs mere om Gunnhildurs vej fra Island til den internationale læreruddannelse i Vordinborg her. 

International læreruddannelse i Vordingborg
Fremtid og karriere - læreruddannelsen

Fremtid og karriere

Som lærer kan du blive ansat i en lang række forskellige jobtyper. Det kan blandt andet være på folkeskoler, privatskoler, efterskoler eller i offentlig eller privat regi med formidling for øje.

Kontakt en studerende

Hør mere om studiet og livet som studerende. Du kan også blive studerende for en dag eller komme forbi til en rundvisning på campus.

Mød os - dit uddannelsesvalg

Læs mere om hvordan, hvornår og hvor du kan møde Absalon - f.eks. på uddannelsesmesser, Åbent Hus-arrangementer eller gennem brobygningsforløb.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsservice og få besked, når der er nyt om vores uddannelser, events og deadlines.