Gå til hovedindhold

De første maskiningeniører dimitterer fra Kalundborg

De første diplomingeniører i maskinteknologi dimitterer fra Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg. Med viden om innovation, projektledelse og forretningsforståelse i bagagen er deres arbejdskraft eftertragtet af industrien, hvor flere allerede har fået tilbudt job.

Maskintek.

Det var balloner om ørene og bobler i glassene på Absalons campus i Kalundborg ved årets dimissioner fredag eftermiddag, hvor i alt 42 dimittender fik eksamensbeviset i hånden. Heriblandt afsluttede de 8 første diplomingeniører i maskinteknologi efter tre et halvt års uddannelse inkl. praktik. De nyuddannede er de første, der bliver uddannet fra Kalundborg. Det blev understreget, af Conni Simonsen, centerchef for Engineering and Science:

”Dagen i dag er helt speciel, da I er det første hold. I har om nogen opdaget, hvad det vil sige at asfaltere, mens man kører som det første hold. I har været tålmodige – tak, fordi I holdt fast. Omvendt, så er jeg overbevist om, at det også har givet jer en masse god læring. Læring om, hvordan man kan finde løsninger og tænke ud af boksen, selvom præmisserne ikke er optimale. Det får I uden tvivl brug for i jobbet som ingeniører.”  

De nyuddannede maskiningeniører går en lys fremtiden i møde, siger Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon:

”Vi er glade for at kunne sige tillykke og sende de første færdiguddannede maskiningeniører ud fra Absalon. Uddannelsen er skabt i samarbejde med industrien, så vi er glade for at se, at mange allerede nu har fået tilbudt job. Det vidner om, at de kommer med kompetencer, der i høj grad er brug for – nu og i fremtiden,” siger Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon. 

Eftertragtet i industrien 

Med kompetencer inden for innovation, udvikling og optimering af nye tekniske produkter og systemer, samt praktisk erfaring fra ikke mindst 5 måneders praktik, er diplomingeniørerne eftertragtede. Flere af de nyuddannede har fået job på Novo Nordisk i Kalundborg eller en af de øvrige virksomheder i området, hvoraf flere har samarbejdet med de studerende gennem hele deres studietid i form af fx studiejob, praktik, projekter, virksomhedsbesøg og gæsteforelæsninger, og som derfor også allerede kender flere af dimittenderne.

”Vi er glade for at bidrage til at opbygge en stærk fødekæde af talenter med de kompetencer, som efterspørges af den lokale industri, herunder både biotekingeniører og nu også maskiningeniører fra Absalon. De studerende samarbejder med den lokale industri gennem hele deres studietid, fx via studiejob, projektsamarbejde og praktikforløb. Det giver dem en helt unik indsigt i praksis i tillæg til deres teoretiske kunnen, og denne ekstra dimension betyder, at de færdige dimittender er meget attraktive for den lokale industri. Derfor er jeg også glad, for at vi igen i år har ansat flere af de dimitterende ingeniører fra Absalon her på Novo Nordisk i Kalundborg,” siger Michael Hallgren, Produktionsdirektør Novo Nordisk Manufacturing Kalundborg.

En af dagens dimittender, der allerede har fået job er Jakob Børsting. Han glæder sig til at starte på ASA-Lift i Sorø den 2. februar i virksomheden, hvor han også har været i praktik:

”Jeg glæder mig til at komme tilbage. Absalon har været virkelig gode til at forberede os til den virkelighed, som vi skal ud i nu. Selvom jeg havde meget ansvar i praktikken, så bliver det selvfølgelig noget andet nu – jeg skal arbejde mere med hydraulik og automation, og jeg skal til udlandet, hvor jeg skal skabe nye samarbejdsrelationer. Helt overordnet glæder jeg mig til at blive bedre inden for mit felt.”

I alt 42 efterspurgte dimittender fra Kalundborg

Ved årets dimission i Kalundborg er det i alt 42 færdiguddannede dimittender, som virksomheder, region og kommuner nu kan glæde sig til, når stillinger skal besættes. Dimittenderne fra Absalon i Kalundborg tæller nemlig også 13 bioanalytikere og 21 diplomingeniører i bioteknologi, hvor der også meldes at flere allerede står med job på hånden fra start. 

Alle startede de i lokaler ved siden af Kalundborg Gymnasium, og maskiningeniørerne selv startede op i et par lånte lokaler på Allikelund Gymnasium. Fra 2021 rykkede de alle ind i det nye, moderne campus ved togstationen Kalundborg Øst og som genbo til industrien i Biotekbyen Kalundborg. 

Kontakt

Anne Sidsel Troldtoft Hjorth (asth)

Presseansvarlig og journalist
Kommunikation og Studieliv
Slagelse