Gå til hovedindhold

Første sygeplejersker færdige i Holbæk

I 2018 åbnede sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk, og nu er det første hold blevet færdige.

sygeplejersker holbæk

Der blev markeret med blandt andet balloner, da uddannelsen åbnede i 2018.

Det er ikke første gang, at der kommer nyuddannede sygeplejersker fra Holbæk. Men sidst det skete var for mere end 20 år siden. Så det var en glædens dag, da det første hold kunne afslutte deres uddannelse og nu kalde sig sygeplejersker.

Det var i 2018, at det blev besluttet igen at åbne op for muligheden for at uddanne sig til sygeplejerske i Holbæk, særligt set i forhold til at der også på det tidspunkt var stor mangel på sygeplejersker.

Det har haft stor betydning, at sygeplejerskeuddannelsen netop kom til Holbæk for flere af de studerende, forklarer uddannelsesleder Anne Bondesen: 

 

Flere af de studerende ville nok ikke være færdige som sygeplejersker i dag, for de ville aldrig være startet, hvis ikke uddannelsen lå i Holbæk. Ikke at der er langt til hverken Slagelse eller Roskilde, men hvis man allerede har stiftet familie, så kan det altså godt blive en hæmsko, at man skal pendle. Så med uddannelsen så tæt på, så kunne det lade sig gøre for flere af dem.
Anne Bondesen, uddannelsesleder

Allerede i job

En af dem, som nu kan kalde sig uddannet sygeplejerske er Denise Hertzum Rasmussen. Hun fortæller til TV2 Øst, at hun kun har fået uddannelsen, fordi den kom til Holbæk. Det har altid været hendes mål at uddanne sig videre, og det blev altså muligt med uddannelsen placeret tæt på.

Denise Hertzum Rasmussen sluttede med et ti-tal i den sidste eksamen, og kan glæde sig over at hun allerede er i job fra 1 februar.