Gå til hovedindhold

"Folk tror, man bare spiller guitar og drikker kaffe"

Sofie Ditte Berggren Nielsen læser til pædagog, fordi hun vil forstå mennesket i alle aspekter, og så gør hun det på Campus Nykøbing, som hun er vild med at gå på.

Når Sofie Ditte Berggren Nielsen fortæller, at hun læser til pædagog, bliver hun mødt med fordomme om, at så skal hun jo bare sidde og spille guitar og drikke kaffe. Sådan ser fremtiden for de pædagogstuderende i Nykøbing Falster dog ikke ud, når man spørger hende. Der er udsigt til mange forskellige jobs og tilmed er de fleste af dem i lokalområdet.

"Jeg ville gerne lære noget om mennesket, og så valgte jeg pædagogik i stedet for psykologi, fordi pædagogik handler om mennesker i alle aspekter, både børn, syge og voksne. Jeg ønskede et helhedsperspektiv på menneskeverdenen. Pædagogfaget er noget helt andet end fordommene. Vi skaber udvikling og trivsel," siger Sofie Ditte Berggren Nielsen.

Arbejde i den lokale region

At der er mange forskellige jobmuligheder for en uddannet pædagog, giver hun hurtigt et billede af, når hun nævner, at mange af hendes medstuderende allerede har fået arbejde på Lolland, Falster og Sydsjælland. Det er arbejde på skoler, boliger for udviklingshæmmede under paragraf 108, i socialpsykiatrien, på hospital, på et psykatrisk rehabiliteringssted og så selvfølgelig i børneinstitutioner.

"De fleste af mine medstuderende har arbejde med det samme, når de er færdige, og det er ofte inden for det område, de har specialiseret sig i og på det praktiksted, de har været på her i regionen," siger hun.

Krav

Nu får hun det måske til at lyde som om, at pædagogstudiet er det nemmeste i verden, og så står arbejdspladserne klar på den anden side, men sådan er det ikke helt.

"Det er ikke en uddannelse, man kommer sovende til. Underviserne stiller store krav, og hvis jeg en dag ikke har læst, kan jeg godt mærke, at det skulle jeg nok have gjort. Jeg har nogle meget kompetente undervisere, så jeg synes nogle gange, at man underkender, hvad pædagoguddannelsen kan," siger Sofie Ditte Berggren Nielsen.

 

Campus Nykøbing Falster

Fantastisk i Nykøbing Falster

Hun fortæller, at der samtidig er en helt fantastisk stemning på Campus Nykøbing i Falster. Måske fordi det er et forholdsvis lille campus.

"Jeg er tilflytter, og jeg synes, det er fantastisk at være på Campus Nykøbing. Det har virkelig været godt, og underviserne giver sig tid til os. Noget af det jeg har med fra Campus Nykøbing er den oprigtige interesse for de studerende. Det er en god grund til at vælge Campus Nykøbing. Der er heller ikke så mange studerende, så man kender hinanden. Det er modsat det, jeg hører fra nogle, jeg kender, der læser i København, hvor der er så mange studerende, at lærerne ikke kan huske den enkelte," siger Sofie Ditte Berggren Nielsen, der har bosat sig i Nykøbing med sin mand og deres fælles barn.