Gå til hovedindhold

Holbæks borgmester besøger pædagoguddannelsen

Der var fint besøg på Absalons campus i Holbæk i denne uge, hvor borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, besøgte pædagoguddannelsen. Borgmesteren har rakt ud til Absalon, da hun gerne vil have indblik i uddannelsen og studielivet et år efter opstart.

Borgmester

Der var fællessang og body-percussion på programmet, da borgmester i Holbæk, Christina Krzyrosiak Hansen, besøgte pædagoguddannelsen i Holbæk. Borgmesteren har selv været med i processen med at skabe uddannelsen, men var på barsel, da den åbnede i 2023. 

Et år efter opstarten har hun derfor rakt ud til Absalon for at få en status på uddannelsen, hverdagen og studieliv. Der var lagt op til dialog, hvor de studerende havde mulighed for at stille spørgsmål om bl.a. studieboliger og muligheder for specialisering – ligesom borgmesteren havde mange spørgsmål til de studerende om studielivet og hvilke behov, de studerende har. 

”Pædagoguddannelsen har kørt et års tid på HUSC, og jeg er imponeret over de gode erfaringer, der er fulgt med. Der er et unikt og stærkt samarbejde mellem uddannelsen, lokale praktiksteder og de studerende, og det har en positiv indflydelse på kompetencer og studiemiljø,” lyder det fra borgmesteren. 

Flere gange understregede hun vigtigheden af pædagogfaget, som hun ikke mener får den fortjente anerkendelse:

”Vi skal sikre, at børn får gode og trygge rammer at vokse op i. Det betyder, at der er brug for dygtige pædagoger i Nordvestsjælland, og det kan pædagoguddannelsen medvirke til. Uddannelsen er derfor vigtig for både Holbæk Kommune og de omkringliggende kommuner”.

En fantastisk opstart
De første studerende på pædagoguddannelsen trådte ind på campus Holbæk i september 2023. Uddannelsesleder Martin Hoffmann beskriver opstarten som ’fantastisk’.

Han understreger, at man er lykkes med at bringe uddannelsen i spil omkring byens kulturelle og pædagogiske institutioner. Der er bl.a. indgået partnerskabsaftaler med Musik og Kulturskolen, Foreningen Kystliv i Holbæk og Museum Vestsjælland. 

Derudover har man på uddannelsen en del undervisning ude i de pædagogiske institutioner såsom på fritidsklubben Cirkus Kæphøj og i børnehaver og skoler med børn og unge.  

”Eksterne læringsmiljøer er enormt vigtige i vores tilrettelæggelse af undervisningen, da vi veksler enormt meget mellem teoretiske oplæg og praktiske afprøvninger. Det er noget de studerende evaluerer vældig positivt på og som er vigtigt at fastholde i fremtidens pædagoguddannelse,” siger han. 

Ønske om et stærkere studieliv
På campus Holbæk drømmer man om at få endnu mere luft under vingerne til at skabe et endnu stærkere studieliv i og på tværs af sygeplejerske- og pædagoguddannelsen i Holbæk, lyder det fra Martin Hoffmann.
Han understreger vigtigheden af både faglige og sociale campusarrangementer der kan bidrage til at styrke vores professionshøjskolemiljø.

”Når vi inviterer indenfor til Åbent Hus, så har vi bemærket, at de unge er meget optaget af, at de vil komme til at knytte venskaber på deres kommende uddannelse. Vi kommer til i fremtiden at have endnu større opmærksomhed på at styrke de studerendes tilknytning til deres medstuderende og tilhørsforhold til deres campus,” siger han. 

Sidste år oversteg antallet af ansøgninger til den nystartede pædagoguddannelse alle forventninger med 147 ansøgere på kvote 2 og 44 på kvote 1.