Gå til hovedindhold

Karrieredage bygger bro mellem studerende og arbejdspladser

De årlige karrieredage på socialrådgiveruddannelsen har den seneste uge fyldt lokalerne på campus Slagelse, Roskilde og Nykøbing Falster. Her var studerende mødt op for at møde potentielle arbejdspladser.

De seneste tre dage har vores campusser i først Roskilde, så Nykøbing Falster og til sidst Slagelse lagt lokaler til karrieredagene på socialrådgiveruddannelsen.

Traditionen tro deltog mange både studerende og potentielle arbejdspladser med det fælles mål, at bygge bro til potentielle kollegaer.

Blandt deltagerne på Campus Slagelse var Bettina Bach og Simone Larsen fra Familieafdelingen i Odsherred Kommune, og de er her netop for at bygge bro:
 
”Vi er her for at gøre opmærksomme på os selv og vores arbejdsplads - og på den måde forhåbentlig rekruttere nogle kommende kollegaer," fortæller Bettina Bach.

"Og så er vi en yderkommune, som har brug for at vise, at vi er meget mere end langt væk,” supplerer Simone Larsen.

Og noget tyder på, at de forstår at ”sælge” deres arbejdsplads godt:

”Vi har faktisk lige ansat fire tidligere Absalon-studerende. Tre af dem er her fra Slagelse og én af dem er fra Roskilde,” siger Bettina.

En anden deltagende arbejdsplads var Kriminalforsorgen, der i Slagelse var repræsenteret af en tidligere studerende Trine Nørlem. Hun og en kollega var også sendt i byen for at rekruttere kommende kollegaer og samtidig afmontere forestillingen om at deres arbejdsplads er et farligt sted at være ansat:

”Jeg var selv lidt bange for at det var lidt farligt når man kun har med kriminelle at gøre, men der er absolut ingenting at være bange for. Som studerende hørte jeg meget lidt om arbejdet med kriminelle. Derfor vidste jeg ikke, at man kunne arbejde som socialrådgiver i Kriminalforsorgen. Det var faktisk først da jeg så stillingsopslaget, at jeg blev opmærksom på det. Men jeg elsker alt ved det og har været der lige siden."

Over 40 virksomheder og organisationer (se listen over deltagere i kommentarerne) var repræsenteret på de tre karrieredage, og var alle med til endnu engang at gøre karrieredagene til en succes.

Kontakt

Michel Bech Winckler (miwm)

Kommunikationskonsulent
Kommunikation og Studieliv
Slagelse