Klinisk diætist med kokkebaggrund: Patientkontakten fik mig til at læse videre
Steffen Kronvold er nyuddannet klinisk diætist fra Absalon med 17 års erfaring i kost og ernæring.
Det, der startede som en deltidsstilling for at tjene lidt mere ved siden af jobbet som kok, udviklede sig med tiden til videreuddannelse, forskningsprojekter og en helt ny tilgang til det at arbejde med ernæring og sundhed for Steffen Kronvold.
Undren blev til forskningsprojekt
Mens Steffen studerede på Absalon, arbejdede han der stadig 20 timer om ugen på Sano, og mens han tilegnede sig mere og mere viden gennem sit studie, begyndte han også at se ting i sit arbejde, han ikke lagde mærke til tidligere. Især fangede parkinsonpatienterne hans opmærksomhed, da de skilte sig ud fra de andre patienter:
”Parkinsons kan medføre en række fysiologiske symptomer, som påvirker ernæringsindtaget – forstoppelse, synkebesvær, nedsat appetit samt overskud til at tilberede og spise mad, men der blev ikke undervist i det, og der findes meget lidt forskning i det. Jo mere min viden voksede, jo mere undrede jeg mig også over, hvorfor vi ikke gjorde noget ift. denne gruppe af patienter. De reumatologiske patienter fik undervisning, hvorfor gjorde patienterne med Parkinsons ikke?” forklarer Steffen, der derfor arbejdede videre med den undren i sit bachelorprojekt.
Sammen med en medstuderende undersøgte Steffen parkinsonpatienternes ”ernæringsstatus” og de fandt frem til, at næsten 23% af dem var underernærede.