Gå til hovedindhold

Mød Absalon på Folkemødet 2024

Debat, dialog og perspektiv forude på ugens folkemøde på Bornholm, hvor Absalon deltager sammen med Danske Professionshøjskoler. Hvordan ser fremtiden ud for de unges uddannelsesvalg? Formes mental load allerede i børnehaven? Hvad skaber god trivsel?

sangbar

Professionshøjskolernes uddannelser diskuteres, vendes og drejes, og fremtiden for de fag, vi uddanner til, er på alles læber i disse år. 

Det kommer uden tvivl også til at være emner af høj interesse på årets folkemøde, hvor Absalon deltager som en vigtig stemme sammen med de øvrige professionshøjskoler i Danske Professionshøjskolers telt på plads J26 på Kæmpestranden: Sangbaren. 

Teltet fyldes af fællesskab og fællessang, og sammen bringer vi højaktuelle emner på banen i engagerende events. 

Det betyder bl.a. sketch om frafald og fravalg på professionshøjskoler, karrierekursus om meningen med (arbejds-)livet, et møde med sporskifterne, sofasamtale om antallet af køn og mental load fra børnehavealderen og morgensamtaler om trivsel. Vi lytter til de unges perspektiver, når de fortæller om deres erfaringer med minoritetsstress eller nedbryder fordomme om deres uddannelser - uden filter. 

Se det fulde program for Danske Professionshøjskoler her

Absalon sætter fokus på sygeplejerskefaget med blåt blink

Ud over debatter og events i teltet Sangbaren, sætter medarbejdere og studerende fra Absalons sygeplejerskeuddannelse fokus på sygeplejerskefaget med aktiviteter i vores ambulance nær Sangbaren. Her skal man bl.a. finde/sætte organer på en torso, deltage i en hjerte/lungeredningskonkurrence, give injektion i nålepuder/arme og ikke mindst prøve at lægge en forbinding på dukken Gerda.

Absalon deltager i år med studerende fra flere forskellige uddannelser og funktioner (bl.a. studenterrådsrepræsentanter), som alle skal bo sammen med og kan knytte bånd med en masse andre unge i Camp Ung Agenda på årets Folkemøde.

 

 

Ole Worregård (olwo)

Chef for Kommunikation og Studieliv
Kommunikation og Studieliv
Slagelse