Gå til hovedindhold

Ny uddannelse: Absalon har lyttet til erhvervslivet

En ny videregående uddannelse blev i denne uge godkendt af Uddannelses- og forskningsministeren. Med fremtidige kurser i innovation og projektstyring, har man i Kalundborg lyttet til de kompetencer, som det omkringliggende erhvervsliv efterspørger.

Uddannelses- og Forskningsministeriet godkendte tidligere på ugen 19 nye uddannelser. Blandt andet en akademiuddannelse i innovation, produkt og produktion på Absalons Campus i Kalundborg. Uddannelsen skal ”bidrage til at opkvalificere arbejdskraften indenfor området, som er efterspurgt af erhvervslivet”, fremgår det af en pressemeddelelse fra ministeriet.”Vi befinder vi os i en situation, hvor ungdomsårgangene vil falde i de kommende år. Det giver virksomhederne problemer, når de skal rekruttere. Derfor er det vigtigt, at vi uddanner til det, som arbejdsmarkedet efterspørger, og det er tilfældet med de 19 nye uddannelser”, understreger Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund i pressemeddelelsen.

Stor efterspørgsel lokalt

Med den nye uddannelse i Kalundborg skal de fremtidige studerende blive bedre til at planlægge og vurdere problemstillinger inden for innovation og produktion i både private og offentlige virksomheder. Det forklarer Conni Simonsen, der er centerchef på Absalon i Kalundborg:

”Det er kompetencer, der er efterspurgt både af de store Kalundborg-virksomheder - men også de mindre virksomheder, som ønsker at opgradere medarbejdere,” forklarer Conni Simonsen. Uddannelsen henvender sig til folk, der i forvejen er i job. 

”Med den nye uddannelse bliver det muligt at erhverve sig de kompetencer lokalt – og dermed nemmere at få til at passe ind i en travl hverdag for alle dem, der bor og arbejder her på egnen,” siger Conni Simonsen.

Der vil indgå mulighed for at udbyde tæt ved 20 moduler under uddannelsen. I tæt dialog med virksomhederne afstemmer Absalon hvilke moduler, der er relevante at udbyde.

Den studerende kan vælge at tage enkelte moduler eller den komplette uddannelse, som vil bestå af 5 til 6 moduler samt et afgangsprojekt. Det første modul i projektstyring står med stor sandsynlighed klar allerede i april 2024.

Conni Edith Simonsen (cosi)

Centerchef for Engineering and Science
Centre for Engineering and Science
Kalundborg