Nyt uddannelsessamarbejde imellem KU og Absalon i Kalundborg
Aftale: Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet (KU) og Absalon har indgået aftale om samarbejde og facilitetsdeling til uddannelserne inden for bioteknologi og biosolutions i Kalundborg.
Få danske byer spiller en vigtigere rolle inden for biotek og biosolutions, end Kalundborg gør. Novo Nordisk, Novonesis og mange flere virksomheder i branchen har base i byen.
Samtidig er der fortrinlige kår, hvis man ønsker at uddanne sig inden for feltet.
Professionshøjskolen Absalon uddanner blandt andet diplomingeniører i bioteknologi, mens Institut for Fødevarevidenskab (KU FOOD) og Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet fra sommeren 2024 åbner en kandidatuddannelse i Biosolutions i Kalundborg, som Absalons diplomingeniører kan læse direkte videre på.
Dermed er der betydelige fælles interesser blandt de to institutioner, og det er nu blevet til en underskrevet samarbejdsaftale. Det gælder først et fælles fodslag i rekrutteringsindsatser til begge uddannelser, samt at Biosolutions som supplement får mulighed for at gøre brug af Absalons lokaler og faciliteter i Biotekbyen. Den tætte campuskontakt vil desuden betyde, at der kan komme et styrket tryk på udviklingen af et aktivt, spændende og innovativt studiemiljø på tværs af uddannelser.
Samarbejde stærkt fra start
På sigt er ambitionen, at samarbejdet gøres endnu tættere til gavn for både KUs kandidatuddannelse i Biosolutions og diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi gennem bl.a. udveksling af undervisere, mulighed for fælles specialer og samarbejdsprojekter på tværs af institutionerne.
På Absalon sætter man også stor pris på samarbejdet, der allerede er godt i gang:
Læs mere
Læs mere om Biotekbyen Kalundborg, industrielle samarbejdspartnere mv.
Kontakt os
Absalon:
Conni Simonsen
Centerchef i Centre for Engineering & Science, Professionshøjskolen Absalon
7248 2119
Københavns Universitet:
Anna Haldrup
Leder på Institut for Fødevidenskab, Københavns Universitet
Anna.haldrup@food.ku.dk