Gå til hovedindhold

Succesfuldt matchmaking event på Helix Lab i Kalundborg

Forskere fra landets universiteter og specialister og ledere fra Kalundborgs industri mødtes i denne uge til et matchmaking event på Helix Lab. Formålet var blandt andet at styrke synergi og samarbejde, og eventet var en succes lyder det fra Anette Birck, chef for Helix Lab.

Matchmaking helix

Helix Lab i Kalundborg samlede torsdag forskere og vejledere fra universiteterne med specialister og ledere fra Kalundborg industrien hos Helix Lab for at udveksle behov og ideer, som kandidatstuderende kan lave specialeprojekt om i regi af Helix Lab:

"Helix Lab skaber et attraktivt samarbejdsmiljø for specialestuderende, forskere og vejledere fra universiteter samt eksperter fra Kalundborg industrien. Matchmaking eventet skaber en større grad af synergi og samarbejde mellem landets universiteter og det arbejdsmarked, der venter de studerende bagefter”
Anette Birck, chef for Helix Lab
Matchmaking Helix

Stor interesse

30 forskere fra fra universiteterne (DTU, KU, RUC, ITU, SDU, AAU og AU) samt et tilsvarende antal fra Kalundborg industrien deltog i eventet, og emnerne til dagens event spændte bredt fra virtual og augmented reality til bæredygtig genbrug og rensning af restprodukter.

”Formålet var at diskutere fremtidige samarbejdsprojekter, som kandidatstuderende, de såkaldte Helix Lab Fellows, kan lave specialeprojekt om. Det var dejligt at konstatere, at der var stor interesse fra alle deltagere for at diskutere og kvalificere de kommende projekter”, siger Anette Birck.

Fremtidige samarbejdsprojekter var også netop fokus for den session, som Novo Nordisk var vært på:

”På eventen præsenterede Novo Nordisks gruppe af vejledere otte eksplorative projektideer. I samarbejde med de studerende og deres universitetsvejledere skal hver enkelt ide nu videreudvikles til en konkret problemformulering og en ansøgning om Helix Lab Fellowship. Vi glæder os til samarbejdet med endnu et hold innovative studerende og forventer, at alle parter vil få ny indsigt i løbet af projektfasen. Resultatet af forskningen, som de studerende udfører undervej i projektet, kan være medvirkende til at udvikle nye og bæredygtige produktionsprocesser og -teknologier"
Michael Hallgren, Produktionsdirektør, Novo Nordisk Manufacturing Kalundborg
Matchmaking Helix
”Jeg kom hjem med nye idéer til både samarbejde vedrørende studerende men også forskning. Det er første gang jeg ser et setup, hvor virksomheder pitcher problematikker og universiteter pitcher kompetencer, hvilket fungerede virkelig godt. Det gjorde det meget nemt at få øje på potentialet for samarbejde. En meget inspirerende dag, hvor perspektiverne for Helix Lab, også som brobyggere, blev tydelige.”
Annemarie Olsen, Viceinstitutleder for Undervisning, KU

De første Helix Lab Fellows er klar

De første 11 Helix Lab Fellows, som udfører deres projekt i samarbejde med Kalundborg industrien i dette forår, ankommer i løbet af januar. På Matckmaking Eventet var det projektideer og samarbejder vedr. efterårets Helix Lab Fellows, som blev diskuteret og udviklet.

Interesserede samarbejdsparterne fra universitet og industri kan herefter ansøge Helix Lab om et såkaldt Helix Lab Fellowship, som giver den specialestuderende og vejlederne adgang til de specialiserede laboratorier i Helix Lab samt gratis værelse på Kalundborg Kollegiet, mens man udfører sit projektarbejde i Kalundborg.

Efterårets Helix Lab Fellowships udvælges af Helix Labs bestyrelse i april. At dømme ud fra gårsdagens velbesøgte event kan Helix Labs bestyrelse se frem til en række meget spændende ansøgninger