Gå til hovedindhold

Sygeplejeprofessor og docent inden for psykiatrien i Region Sjælland

Lene Lauge Berring kan nu tilføje titlen som professor i klinisk sygepleje ved Syddansk Universitet (SDU) til sit CV. Hun er desuden docent ved Professionshøjskolen Absalon og chefsygeplejerske samt leder af forskningsenheden i Psykiatrien i Region Sjælland.

Det fælles engagement inden for de tre institutioner – Syddansk Universitet, Professionshøjskolen Absalon og Region Sjælland – understreges nu med denne tredobbelt tiltrædelse. 

Med flere årtiers erfaring inden for forskning, ledelse, organisation og uddannelse bringer Lene Lauge Beering iet stort bidrag i at forbedre den akademiske og praktiske udvikling inden for psykiatrisk sygepleje og forskning i Danmark. Lene Lauge Berrings forskning omfatter især borgere med kompleks adfærd i sundhedsvæsenet, særligt i forhold til borgere med flere helbredstilstande, patienter med adfærdsvanskeligheder og patienter med psykiske lidelser.

Det særlige fokus er udvikling og afprøvning af nye og innovative sygeplejemodeller og metoder til mennesker, der er i risiko for at blive udsat for tvang, mennesker, der skader sig selv, er selvmordstruede og reagerer med vold og trusler.

Hendes særlige områder er deeskaleringsteknikker, praktiske træningsprogrammer og organisatorisk ændring mod proaktiv og positiv forebyggelse, hvilket fortsat vil være i centrum af hendes arbejde. Hendes vejledning i Deeskalering har både national og international gennemslagskraft og er bl.a. oversat til engelsk og italiensk og anvendes i fængsler i Norditalien. Denne forskning gennemføres i et internationalt samarbejde med forskere fra Irland og Holland.

Ved at anvende handlingsorienteret aktionsforskning har Lene Lauge Berring inddraget klinikere, patienter, undervisere og adjunkter som medforskere; en tilgang, der styrker forskningskapaciteten og videnskabelig indflydelse på tværs af Region Sjællands Hospitaler, Professionshøjskolen Absalon og SDU. Hendes metode fremmer en ny og bæredygtig forskningsinfrastruktur, der bidrager til en styrket forskningskultur og forbedret patientpleje.

Herudover leder Lene både nationale og internationale projekter bl.a. SAFE-app’en; en løsning til mennesker, der skader sig selv og deres pårørende, og forebyggelse af senfølger efter at have været vidne til eller have været udsat for tvang.

Udover regionale og nationale aktiviteter har Lene siden 2010 været en del af forskningsnetværket EViPRG (European Violence in Clinical Psychiatry Research Group) og ENTER (Et Europæisk netværk for træning, uddannelse og forskning i mental sundhed), hun er desuden ekstern reviewer på en bacheloruddannelse i psykiatrisk sygepleje på Trinitis University i Dublin.

"Det er en ære at blive anerkendt af så prestigefyldte institutioner og få mulighed for at bidrage til udviklingen af psykiatrisk pleje både teoretisk og praktisk," siger Lene. "Jeg glæder mig til at arbejde tæt sammen med kollegaer på SDU, Absalon og Region Sjælland for at styrke vores fælles mål om at skabe et robust forskningsmiljø på tværs af uddannelse og region.”