Gå til hovedindhold

Udviklingsbaseret og forskningsorienteret praksis

I denne udgave af Sund Viden er lektor på fysioterapiuddannelsen, Anders Falk Brekke, på besøg. Sammen med sine kollegaer har han udviklet modulet til den sundhedsfaglige diplomuddannelse, som tager deltagerne igennem processen for evidensbaseret praksis.

At gå fra teori til implementeringen af et udviklingsprojekt kan være lidt af en udfordring.Professionshøjskolen Absalon har derfor udviklet et modul, der skal styrke deltagernes kompetencer i at arbejde med udviklingsprojekter i praksis.I denne udgave af Sund Viden er lektor på fysioterapiuddannelsen, Anders Falk Brekke, på besøg.Sammen med sine kollegaer har han udviklet modulet til den sundhedsfaglige diplomuddannelse, som tager deltagerne igennem processen for evidensbaseret praksis.Konsulent Teresa Pia Andersen er vært.

Lyt med her:

De vigtigste pointer fra podcasten

Hvis du vil have de vigtigste pointer fra denne podcast på skrift, kan du finde dem i denne artikel: Fra teori til praksis

Vil du bygge oven på din faglighed?

Den sundhedsfaglige diplomuddannelse

Den sundhedsfaglige diplomuddannelse er en videreuddannelse for dig, der arbejder inden for sundhed og forebyggelse. Du kan fx være sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, radiograf, jordemoder eller bioanalytiker. Uddannelsens moduler kvalificerer dig til selvstændigt at håndtere specialiserede funktioner og udviklingsorienterede opgaver inden for sundhedsfaglig praksis. Gennem anvendelse af forskningsbaseret teori og metode kan du videreudvikle din egen praksis og bidrage til fremme af kvaliteten i sundhedssektoren.

Modul - Udviklingsbaseret og forskningsorienteret praksis

Arbejder du med kvalitetsudvikling i praksis, og har et ønske om at blive skarp til systematisk at anvende relevante metoder, så vil dette modul kunne hjælpe dig godt på vej. På dette modul får du mulighed for at udvikle et konkret felt i din daglige praksis, og du bliver stærkere metodisk til at afdække relevante problemstillinger eksempelvis inden for patientoplevet kvalitet. Underviserne har selv forskerkompetencer, og erfaring med kvalitetsprojekter, og vil derfor kunne understøtte dig i at udvikle et projekt som matcher udfordringerne i din egen praksis. Arbejder du tilmed med allerede med forbedringsmodeller, så vil dette modul kunne tilføje en yderligere tyngde til netop denne metode. Dette modul understøtter hermed et skærpet fokus på grundlaget for at arbejde udviklingsbaseret og forskningsorienteret med udviklingsprojekter i relation til din konkrete praksis. Modulet er obligatorisk inden for uddannelsesretningen SD Professionspraksis.

Gå på opdagelse i Absalons podcastunivers

Få faglig viden og inspiration direkte i øregangene, når og hvor du vil; på cyklen, i bilen, på løbeturen eller mens du vasker op.

Find alle vores podcasts her.