Gå til hovedindhold

Rekordmange vil være diplomingeniører i Kalundborg

Absalon kan byde velkommen til 2.721 nye studerende - det er resultatet efter ansøgerne på kvote 1 og kvote 2 fik svar klokken 00:01 natten til onsdag. Der er rekordmange ansøgere til diplomingeniøruddannelserne i Kalundborg, hvorimod velfærdsuddannelserne oplever et lille fald.

Diplomingeniør i Kalundborg

Præcis klokken 00:01 natten til onsdag fik de mange kommende studerende besked på, om de var optaget på drømmestudiet. 2.721 fik en glædelig besked i deres E-boks fra Absalon:

“Det er årets vigtigste dag for mange håbefulde kommende studerende, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi kan glæde så mange, og at så mange har valgt netop Absalon til deres kommende uddannelse”, siger rektor for Absalon - Camilla Wang.

De 2.721 er en smule færre end sidste år, hvor 2.836 blev optaget:

“Vi går en smule tilbage i forhold til sidste år, cirka fire procent, men 2020 var også et  år, hvor der var ekstraordinær stor søgning pga. Corona, og hvor politikerne havde oprettet flere studiepladser. . Ser man i forhold til antallet af optagne i 2019, så går Absalon faktisk to procent frem. Det er virkelig positivt, når vi samtidig ved, at vi har  mindre og mindre ungdomsårgange i disse år”, siger Camilla Wang.

Diplomingeniøruddannelserne får rekordoptag

Den første årgang af diplomingeniører blev færdige i januar i år, og flere og flere vælger hvert år at søge ind og tage uddannelsen i Kalundborg.

I år er ingen undtagelse, hvor der er sket en stigning på 40 procent i forhold til sidste år.

Det er virkelig glædeligt at se, at vores uddannelser i Kalundborg er blevet en succes, der bare vokser hvert år. Sidste år fik vi 22 procent flere ansøgere end i 2019, så at vi stiger igen med hele 40 procent, det er jeg virkelig stolt af. Men det viser også, at det hårde arbejde og tætte samarbejde, nu for alvor er lykkedes
Camilla Wang.
Rektor for Absalon

Sidste år tilføjede Absalon diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknologi, og den er stadig igang med at blive etableret, og oplever en lille stigning:

“Vi kunne godt håbe på lidt flere ansøgere til den uddannelse, og vi vil lægge os i selen for at få budskabet ud omkring, hvad den uddannelse er og kan”, siger Camilla Wang.

Velfærdsuddannelserne går tilbage

Anderledes ser det ud for de fire store velfærdsuddannelser: Sygeplejerske, pædagog, lærer og socialrådgiver:

“Sygeplejerske og socialrådgiver rammer næsten samme antal optagne  som sidste år. Men lærer og pædagog går tilbage. Det er alvorligt, at den tendens desværre ser ud til at fortsætte, for vi ved, at vi i årene frem mod 2030 kommer til at mangle både lærere og pædagoger i Region Sjælland. Allerede nu er der lærermangel mange steder”, siger Camilla Wang.

Camilla Wang peger på, at det er et problem, som ikke kan løses af Absalon alene:

“Det er ikke noget nyt problem, det har været kendt længe. Disse uddannelser er vigtige for hele vores samfund, og der må politisk handling til i form af en national rekrutteringsplan til velfærdsuddannelserne”.

Stadig ledige pladser

For ansøgere, der ikke kom ind på deres første prioritet , er der stadig ledige pladser at søge hos Absalon. Det gælder på  læreruddannelsen, uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi og maskinteknologi, pædagog, leisure management samt uddannelsen til administrationsbachelor.

Ansøgningsfrist er den 9. august for kvote 2. Kvote 1 har frist til den 12. august. Absalon afholder i den forbindelse åbent hus på de nævnte uddannelser fra den 4. august til den 9. august.

Yderligere information 

Rektor Camilla Wang, 72 48 10 44, ​cwa@pha.dk

Presseansvarlig Klaus Kristensen, 72 48 27 27, ​klkr@pha.dk