Gå til hovedindhold

Nyheder om samarbejder

Inspiration Case Samarbejde

Når ledelsen sætter sig selv i spil tæt på børnenes læring

Der findes masser af viden om god ledelse på skoler. Der findes også meget viden om, hvordan man løfter børnenes læring. I Kalundborg Kommune var de interesserede i at bruge denne viden på en måde, så skoleledelserne gør den størst mulige forskel for børnenes læring. Det er blevet til et udviklingsprojekt faciliteret af Professionshøjskolen Absalon, og i denne artikel beskriver en gruppe af forskere fra Absalon, hvad der kommer i fokus, når ledelsen sætter sig selv i spil tæt på børnenes læring.

Inspiration Podcast Samarbejde

Gender mainstreaming

Gennem de seneste fem år har Rigspolitiet samarbejdet med Absalon om at styrke deres trænerpuljes kompetencer. Trænerpuljen består af en gruppe erfarne politifolk, som arbejder med undervisning og træning af lokale politistyrker. Fokus har været på områder som: Kollegial sparring, projektledelse, undervisning – og nu også køn og ligestilling.
Lyt med og bliv klogere på Gender mainstreaming i dette afsnit af podcasten Absalons Stemme.

Nyhed Forskning Inspiration Samarbejde

Nyt ph.d.-projekt om ernæring og bevægelse for overvægtige, ældre plejecenterbeboere

Med det stigende antal ældre med overvægt og svær overvægt, stiger udgifterne til pleje og sundhed, og der bliver mindre tid til omsorg og kernevelfærdsydelser. Der er derfor behov for en målrettet forskningsbaseret indsats, der kombinerer ernæring og bevægelse hos overvægtige ældre på plejecentre. Denne problemstilling udgør et nyt forskningsområde for Professionshøjskolen Absalon og for forskning om sund aldring generelt i Danmark.