Flere opgaver skal løses i teams og netværk enten inden for eller på tværs af organisationen. Dermed skabes nye samarbejdsformer, som stiller krav om andre ledelses- og styringsformer, der kan håndtere at ledere såvel som medarbejdere påtager sig ledelsesmæssige opgaver i organisationen.
Teorierne kan bruges både i forhold til ad hoc og faste teams, der ønsker at styrke samarbejde og relationer, og til alle typer af teams, hvad enten det drejer sig om teams med samme faglighed, teams der går på tværs af faggrupper eller ledelsesgrupper.
Dette valgmodul på 5 ECTS er en del af diplomuddannelsen i ledelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul.
Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb. - Læs mere her
Om modulet
-
På modulet vil du udvikle din viden og forståelse om de særlige dynamikker og processer, der knytter sig til teamarbejde og organisering, baseret på forskellige teorier, metoder og praksis.
Modulet understøtter dig, der gerne vil sikre, at I præsterer godt sammen som (ledelses-)team. Du får redskaber til at reflektere over og tage hånd om teamets udvikling, kultur og fælles meningsskabelse. Vi har fokus på, hvordan teamet sammen kan udvikle gode relationer og tillid og samtidigt stå sammen om effektivt at håndtere organisationens mangeartede udfordringer.
Du bliver klædt på til at lede teams og netværk på tværs af siloer med fokus på den fælles kerneopgave. Du opnår kompetencer i at tilrettelægge og håndtere teamdannelse og lede aktiviteter med henblik på teamudvikling og teampræstation under hensyntagen til organisationens mål.
-
Vi ser på, hvordan man kan understøtte udviklingen af teamet som strategisk aktør snarere end at se på, hvordan man bedriver strategi over for teamet. Du får kompetencer i teamledelse, så der fostres kurs, koordinering og commitment. Du lærer om nye samarbejdsformer som afsæt for fælles motivation og meningsskabelse. Og du får værktøjer og teori om, hvordan du kan understøtte teamsamarbejde og præstation – både ift. et konkret team og flere teams som helhed.
I undervisningen har vi fokus på de forskellige organisationer, som de studerende kommer fra og som giver individuelle betingelser for at skabe fælles kurs, koordinering og commitment. Der vil være stor forskel på hvor etablerede og faste de enkelte teams er, fx fagteams i skoler eller vagthold på et hospital.
Målgruppe (Fane indhold)
Modulet er for dig, der er leder, konsulent, koordinator eller har ambitioner om at blive leder. Valgmodulet er målrettet ledere der vil lære at lede i teams og netværk på tværs af organisationen.
Adgangskrav (Fane indhold)
- En adgangsgivende uddannelse svarende til en kort eller mellemlang videregående uddannelse.
- 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Opfylder du ikke de formelle adgangskrav, kan du søge om at blive realkompetencevurderet