Fremtid og karriere
Som diplomingeniør i maskinteknologi åbner du dine muligheder til en lang række maskinteknologiske brancher, hvor du fx som i denne video kan være med til at optimere en produktionsproces.
Som diplomingeniør i maskinteknologi har du gode jobmuligheder, da der er stor efterspørgsel på din profil, og du vil bl.a. kunne søge job som:
- Konstruktionsingeniør
- Udviklingsingeniør
- Projektleder
- Energikonsulent
- Miljøkonsulent eller
- Produktionschef.
Jobmulighederne kan bl.a. være inden for optimering og udvikling inden for maskinteknologisk produktion og processer.
Du kan også vælge at videreuddanne dig og tage en kandidatuddannelse til fx civilingeniør.
Den vejledende minimalløn for nyuddannede diplomingeniører i 2024 er iflg. IDA: 43.600,- kr.
Muligheder for videre- og efteruddannelse
-
Efter 2 års erhvervserfaring kan du videreuddanne dig med en diplomuddannelse inden for fagområdet engineering and science.
Læs mere om Absalons diplomuddannelser mv.
En diplomuddannelse er modulopdelt og tager i alt et år.
-
De fleste universiteter optager professionsbachelorer til videreuddannelse på masterniveau. Masteruddannelserne er - ligesom diplomuddannelserne - praksisorienteret og kan tages inden for et meget bredt felt. I lighed med diplomuddannelserne er masteruddannelserne modulopdelte og har et omfang på 60 ECTS-point, svarende til 1 års fuldtidsstudie. Ofte er masteruddannelsen tilrettelagt således, at den gennemføres i løbet af ca. 2 år.
-
Endelig er der mulighed for, at du som professionsbachelor tager en kandidatgrad til fx civilingeniør ved et universitet. Til nogle studier kan du blive optaget direkte, mens der til optag på andre kræves en bestået suppleringsuddannelse eller lignende.