Gå til hovedindhold

Fremtid og karriere

Som færdiguddannet kan du arbejde i en lang række ernærings- og sundhedsfaglige job afhængigt af din valgte retning. Det kan fx være som klinisk diætist, fødevareudvikler, cateringleder, kvalitetssikringsmedarbejder, ernæringskonsulent, kostvejleder eller underviser. 

Du kan også læse videre og tage en diplom-, master- eller kandidatuddannelse.

Herunder kan du se eksempler på job, som de forskellige studieretninger kan føre til:

Sundhedsfremme og diætetik

  • Underviser på uddannelsesinstitution, fx erhvervsskole, efterskole, højskole m.v.
  • Sundhedskonsulent inden for sundhedssektoren
  • Kostvejleder/ernæringskonsulent.

Toningen Klinisk diætetik

  • Klinisk diætist i sygehusregi eller i lægehuse
  • Privatpraktiserende diætist.

Fødevarer og ledelse

  • Indkøber til fødevarevirksomheder og fødevareproduktion
  • Fødevarekonsulent inden for kvalitetssikring, kvalitetskontrol og kvalitetsstyring
  • Projektleder inden for udvikling af fødevarer, måltider, miljø og service
  • Leder af mad- og måltidsproduktion i privat eller offentligt regi
  • Selvstændig iværksætter.

Cases

Muligheder for videre- og efteruddannelse