Fremtid og karriere
Som færdiguddannet kan du arbejde i en lang række ernærings- og sundhedsfaglige job afhængigt af din valgte retning. Det kan fx være som klinisk diætist, fødevareudvikler, cateringleder, kvalitetssikringsmedarbejder, ernæringskonsulent, kostvejleder eller underviser.
Du kan også læse videre og tage en diplom-, master- eller kandidatuddannelse.
Herunder kan du se eksempler på job, som de forskellige studieretninger kan føre til:
Sundhedsfremme og diætetik
- Underviser på uddannelsesinstitution, fx erhvervsskole, efterskole, højskole m.v.
- Sundhedskonsulent inden for sundhedssektoren
- Kostvejleder/ernæringskonsulent.
Toningen Klinisk diætetik
- Klinisk diætist i sygehusregi eller i lægehuse
- Privatpraktiserende diætist.
Muligheder for videre- og efteruddannelse
-
Efter 2 års erhvervserfaring kan du videreuddanne dig inden for en af de sundhedsfaglige diplomuddannelser.
Læs mere om Absalons diplomuddannelser mv. her.
En diplomuddannelse er modulopdelt og tager i alt et år. -
De fleste universiteter optager professionsbachelorer til videreuddannelse på masterniveau. Masteruddannelserne er - ligesom diplomuddannelserne - praksisorienteret og kan tages inden for et meget bredt felt. I lighed med diplomuddannelserne er masteruddannelserne modulopdelte og har et omfang på 60 ECTS-point, svarende til 1 års fuldtidsstudie. Ofte er masteruddannelsen tilrettelagt således at den gennemføres i løbet af ca. 2 år
Du kan eksempelvis læse:
-
Endelig er der mulighed for, at du som professionsbachelor tager en kandidatgrad ved et universitet. Til nogle studier kan du blive optaget direkte, mens der til optag på andre kræves en bestået suppleringsuddannelse eller lignende.
Som bachelor i Ernæring og Sundhed kan du eksempelvis læse:
Læs mere om efter- og videreuddannelsen i Professionshøjskolen Absalon