Om uddannelsen
Ernæring- og sundhedsuddannelsen er en tværvidenskabelig 3½ årig videregående uddannelse.
På uddannelsens første år tilegner du dig grundlæggende vide om kerneområderne og udvikler basisfærdigheder og kompetencer inden for ernæring og sundhed.
Hos Absalon kan du vælge studieretningen "Sundhedsfremme og diætetik", hvor du lærer at vejlede professionelt i samspillet mellem mad og ernæring, for at forebygge og behandle sygdomme.
Du arbejder med emner såsom ernæring, diætbehandling, sundhedsfremme, forebyggelse og bæredygtighed.
Studieretningen målretter sig primært jobs i sundhedsvæsenet som fx klinisk diætist på et sygehus eller som sundhedskonsulent i en kommune, men åbner også for muligheden for projektarbejde indenfor sundhedsfremme og forebyggelse, som måltidsvært fx i plejehjem, botilbud og lignende.
Som studerende har du mulighed for at præge din uddannelse, så du kommer til at beskæftige dig med lige netop det, som interesserer dig allermest. Det gælder f.eks. ved valg af emner i projektopgaver, valgfag eller hvis du vælger at tage et semester i udlandet.
På 5. semester fordyber du dig inden for toningen Klinisk Diætetik.
-
Ernærings- og sundhedsuddannelsen i Absalon er et afvekslende og personligt udfordrende fuldtidsstudium, hvor du skal udvikle viden, færdighed og handlekompetence.
På studiet lægger vi bl.a. vægt på samarbejdskompetencer og arbejde i studiegrupper.
På ernærings- og sundhedsuddannelsen møder du medstuderende i alle aldre og med forskellige faglige og menneskelige baggrunde.
Undervisningen veksler mellem:
- Holdlektioner
- Praktiske øvelser
- Projektarbejde
- Vejledning og vejledningsværksteder
- Praktik
- Individuel forberedelse
Praktik
I løbet af uddannelsens 3,5 år er du i 2-3 praktikophold i Region Sjælland. Praktikperiodernes samlede varighed svarer til 1,5 semester. Her får du mulighed for at afprøve den teoretiske viden i praksis i samarbejde med institutioner, virksomheder og organisationer.
Du har mulighed for at påvirke dit valg af praktikplads efter dine faglige og professionelle interesser. I praktikperioderne udvikler du dig som ernærings- og sundhedsprofessionel og bliver klogere på, hvor du kan bruge dine kompetencer i praksis.