Fremtid og karriere
Sygehuse
Fysioterapeuter arbejder på hospitaler med såvel patienter med akutte lidelser som med rehabilitering efter funktionstab.
Privat praksis
I privat praksis behandler fysioterapeuter kroniske og akutte lidelser i bevægeapparatet, og de arbejder med sygdomsforebyggelse og sundhedsfremmende initiativer.
Undervisning og rådgivning
Mange fysioterapeuter arbejder desuden med undervisning på sundhedscentre, træningscentre og aftenskoler og som konsulenter med egen virksomhed.
Herudover arbejder fysioterapeuter i bedriftssundhedstjenesten, på skoler, i private virksomheder, idrætsorganisationer og idrætsklinikker, på institutioner for børn, ældre, psykisk handikappede og mentalt retarderede og som sagsbehandlere og behandlere i den kommunale sektor.
Når du er uddannet fysioterapeut, skal du søge autorisation hos Sundhedsstyrelsen for at få lov til at praktisere faget.
Som fysioterapeut har du også gode muligheder for at få arbejde i udlandet.
Som færdiguddannet fysioterapeut kan du også bruge fysioterapeutuddannelsen til at specialisere dig yderligere ved at tage en diplom-, master- eller kandidatuddannelse.
Muligheder for videre- og efteruddannelse
-
Efter 2 års erhvervserfaring kan du videreuddanne dig inden for en af de sundhedsfaglige diplomuddannelser.
Læs mere om Absalons diplomuddannelser mv. her.
En diplomuddannelse er modulopdelt og tager i alt et år.
-
De fleste universiteter optager professionsbachelorer til videreuddannelse på masterniveau. Masteruddannelserne er - ligesom diplomuddannelserne - praksisorienteret og kan tages inden for et meget bredt felt. I lighed med diplomuddannelserne er masteruddannelserne modulopdelte og har et omfang på 60 ECTS-point, svarende til 1 års fuldtidsstudie. Ofte er masteruddannelsen tilrettelagt således at den gennemføres i løbet af ca. 2 år.
-
Endelig er der mulighed for, at du som professionsbachelor tager en kandidatgrad ved et universitet. Til nogle studier kan du blive optaget direkte, mens der til optag på andre kræves en bestået suppleringsuddannelse eller lignende.
Flere kandidatuddannelser kan læses som erhvervskandidat-uddannelser, hvor du har mulighed for at arbejde ved siden af din uddannelse - læs mere om erhvervskandidatuddannelsen her.
Læs mere om videreuddannelse
Videreuddannelse
Fysioterapeuter har mange muligheder for videreuddannelse. Både i form af mono- og tværfaglige diplom-, master- og kandidatuddannelser med efterfølgende mulighed for ph.d.-forløb.
De 3 mest populære kandidatuddannelser blandt fysioterapeuter i Danmark er
- Kandidatuddannelsen i fysioterapi (cand.scient)
- Den sundhedsfaglige kandidatuddannelse (cand.scient.san.)
- Kandidatuddannelsen i klinisk videnskab og teknologi (cand.scient).
Læs mere om dine muligheder for efter- og videreuddannelse på Danske fysioterapeuters hjemmeside