Gå til hovedindhold

Internationale muligheder

Din uddannelse hos Absalon kan let tilføres et internationalt præg. Du kan tage et studieophold ved en udenlandsk uddannelsesinstitution, en praktik i udlandet eller deltage i et engelsksproget internationalt modul på Absalon.

Hvorfor tilbringe en tid af dit studie i udlandet?

  • Fordi det giver inspiration – både personligt og fagligt! Din horisont bliver udvidet, og dine faglige og sproglige kompetencer udvikles.
  • Fordi det er en enestående mulighed for at udfordre dig selv og udvikle dine interkulturelle kompetencer.
  • Fordi du kan give dit CV en unik international profil.

Internationalisering har en stadig større betydning for sygeplejerskeuddannelsen som helhed.

Som sygeplejestuderende vil du i løbet af uddannelse deltage i undervisningsforløb, som har et internationalt perspektiv, måske endda sammen med studerende eller lærere fra udenlandske samarbejdsskoler. Endvidere har du som sygeplejestuderende mulighed for at tage dele af din uddannelse udenfor Danmark - både teoretiske og klinisk praktiske forløb.

Uddannelse på tværs af landegrænser giver dig mulighed for at opleve en anderledes kultur og få en anden indfaldsvinkel til sygepleje og giver dig dermed en ny forståelse af andre mennesker og ikke mindst af dig selv.

Indenfor sygeplejerskeuddannelsen i Professionshøjskolen Absalon samarbejder vi med mange sygeplejeskoler i og uden for Europa. Du har desuden mulighed for at tilrettelægge dit eget udvekslingsophold og rejse som "free-mover" med udgangspunkt i egne kontakter.

Et udlandsophold kan vare fra én uge til et helt år. Opholdet skal planlægges i samarbejde med det enkelte uddannelsessteds internationale koordinator for at sikre, at det er uddannelsesrelevant og derved kan give merit.