Gå til hovedindhold

Adgangskrav til Sygeplejerskeuddannelsen

Sygeplejerskeuddannelsen hos Professionshøjskolen Absalon optager hvert år studerende til studiestart 1. februar og 1. september. Falder den 1. i en weekend, er der studiestart den førstkommende mandag.

Fordeling af studiepladser mellem kvote 1 og kvote 2

Den fastsatte kvotefordeling er for kvote 1: 50% og kvote 2: 50%.

Ansøgningsfrister

Kvote 1: 5. juli kl.12.00

Her søger du alene på baggrund af adgangskvotienten fra din adgangsgivende eksamen (bemærk at der kan være specifikke adgangskrav).

Kvote 2: 15. marts kl. 12.00

Husk, at al eventuel dokumentation for fx erhvervsuddannelse, højskole- og udlandsophold skal være modtaget inden denne dato.

Studieprøven i dansk

Udenlandske ansøgere uden for Norden skal bestå Studieprøven i dansk som andetsprog for voksne udlændinge (afløser af danskprøve 2, før 2002) eller dokumentere tilsvarende kundskaber i dansk (svarende til Dansk på A-niveau). Vi skal modtage dokumentation for bestået prøve senest den 5. juli.

Der kræves ikke studieprøven, hvis ansøgeren er dansk statsborger og har haft dansk ved den adgangsgivende eksamen, eller hvis det kan dokumenteres, at ansøgeren er opvokset som dansktalende. Det samme gælder ansøgere fra de nordiske lande, der har haft dansk, svensk eller norsk ved den adgangsgivende eksamen.