Fremtid og karriere
Efter du har bestået din bacheloreksamen giver Sundhedsstyrelsen dig din autorisation, som giver dig ret til at arbejde som sygeplejerske.
Du står herefter med et væld af muligheder for job især inden for sundhedssektoren både nationalt og internationalt- i det offentlige og private område
Du har også mulighed for at specialisere dig eller læse videre på kandidat eller masterniveau. Det er op til dig, hvor du vil bruge din uddannelse
- Interesserer du dig for at arbejde med børn vil et hospitals børneafdeling eller en barselsafdeling være en oplagt mulighed for dig.
- Vil du hjælpe ofre for trafikuheld ville en kirurgisk afdeling med speciale i knoglebrud være en oplagt chance for dig.
- Er du fascineret af det mere tekniske ville et job i en intensiv afdeling, på en skadestue eller i en narkoseafdeling være en fremtidig karrieremulighed for dig.
- Vil du ud i verden, kunne et job hos læger uden grænser i verdens brændpunkter måske være en mulighed.
- Vil du undervise eller arbejde med ledelse er der også gode muligheder indenfor sygeplejen.
Karriere podcasts fra DSR
På Dansk Sygeplejeråds hjemmeside kan du høre en række sygeplejersker fortælle om deres sygeplejespeciale, hvad der har bragt dem til jobbet og hvordan en typisk arbejdsdag ser ud.
Muligheder for videre- og efteruddannelse
-
Efter 2 års erhvervserfaring kan man videreuddanne sig inden for en af de sundhedsfaglige diplomuddannelser og hermed kvalificere sig til arbejde som f.eks. ledende bioanalytiker eller klinisk underviser.
Læs mere om Absalons diplomuddannelser mv. her.
En diplomuddannelse er modulopdelt og tager i alt et år.
-
De fleste universiteter optager professionsbachelorer til videreuddannelse på masterniveau. Masteruddannelserne er - ligesom diplomuddannelserne - praksisorienteret, og kan tages inden for et meget bredt felt. Med en masteruddannelse kvalificeres man til at undervise på bioanalytikeruddannelsen. I lighed med diplomuddannelserne er masteruddannelserne modulopdelte og har et omfang på 60 ECTS-point, svarende til 1 års fuldtidsstudie. Ofte er masteruddannelsen tilrettelagt således at den gennemføres i løbet af ca. 2 år
-
Endelig er der mulighed for, at man som professionsbachelor tager en kandidatgrad ved et universitet. Til nogle studier kan man blive optaget direkte, medens der til optag på andre kræves en bestået suppleringsuddannelse eller lignende.
Du har fx mulighed for at læse videre til en:
Læs mere om efter- og videreuddannelse i Professionshøjskolen Absalon