Gå til hovedindhold

Fremtid og karriere

Efter du har bestået din bacheloreksamen giver Sundhedsstyrelsen dig din autorisation, som giver dig ret til at arbejde som sygeplejerske.

Du står herefter med et væld af muligheder for job især inden for sundhedssektoren   både nationalt og internationalt- i det offentlige og private område

Du har også mulighed for at specialisere dig eller læse videre på kandidat eller masterniveau. Det er op til dig, hvor du vil bruge din uddannelse

  • Interesserer du dig for at arbejde med børn vil et hospitals børneafdeling eller en barselsafdeling være en oplagt mulighed for dig.
  • Vil du hjælpe ofre for trafikuheld ville en kirurgisk afdeling med speciale i knoglebrud være en oplagt chance for dig.
  • Er du fascineret af det mere tekniske ville et job i en intensiv afdeling, på en skadestue eller i en narkoseafdeling være en fremtidig karrieremulighed for dig.
  • Vil du ud i verden, kunne et job hos læger uden grænser i verdens brændpunkter måske være en mulighed.
  • Vil du undervise eller arbejde med ledelse er der også gode muligheder indenfor sygeplejen.

Karriere podcasts fra DSR

Dansk Sygeplejeråds hjemmeside kan du høre en række sygeplejersker fortælle om deres sygeplejespeciale, hvad der har bragt dem til jobbet og hvordan en typisk arbejdsdag ser ud. 

Muligheder for videre- og efteruddannelse