Modulet/kurset udbydes desværre ikke i øjeblikket.
Praktikvejlederuddannelsen er for dig, der er eller gerne vil være vejleder for eksempelvis administrationsbachelorer, kontorelever eller andre studerende i praktik.
Du får gennem inddragelse af dine praksiserfaringer og en udviklingsbaseret tilgang ny viden og kompetencer til at være vejleder, underviser og bedømmer til brug i blandt andet administrationsbacheloruddannelsens uddannelsespraktik, praktikanter eller kontorelever.
Dette valgmodul på 10 ECTS er en del af Diplomuddannelse i offentlig forvaltning og administration. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul.
Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb. - Læs mere her
Om modulet
-
- Kompetencer til at bestride rollen som praktikvejleder og uddannelsesvejleder
- Viden om vejledning, læring, refleksion og formidling, samt teorier, metoder og redskaber til at understøtte opgaven som vejleder
- Viden om underviser- og vejlederprofessionalitet samt undervisnings- og læreprocesser relateret til praktikforløb
- Indsigt i kommunikation og samarbejde i professionelle relationer, herunder coaching som vejledningsform og feedbackprocessen
- Mulighed for at videreudvikle dine kvalifikationer, så du kan fungere som professionel vejleder, sparringspartner og underviser i forhold studerende i praktik.
-
- Underviser- og vejlederprofessionalitet
- Undervisnings- og læreprocesser relateret til praktikforløb
- Vejledning og bedømmelse, herunder den studerendes egen praksis som praktikvejleder.
Målgruppe (Fane indhold)
Modulet er for dig, der er eller vil være vejleder for eksempelvis administrationsbachelorer, kontorelever eller andre studerende i praktik. Du ser et personligt læringspotentiale i at vejlede studerende og elever, der kommer med den nyeste teoretiske viden, men mangler din praktiske og professionelle erfaring.
Adgangskrav (Fane indhold)
- En adgangsgivende uddannelse svarende til en kort eller mellemlang videregående uddannelse.
- 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Opfylder du ikke de formelle adgangskrav, kan du søge om at blive realkompetencevurderet