Modulet/kurset udbydes desværre ikke i øjeblikket.
Kontakt
eventuelt en af vores faglige konsulenter.
Få kompetencer til at arbejde teoribaseret og reflekteret med børn og unge med funktionsnedsættelser og deres familier med afsæt i de lovgivningsmæssige rammer.
I arbejdet med børn, unge og deres familier i udsatte positioner, vil du som professionel få ny viden om området, og få finpudset dine kompetencer til at arbejde inddragende med målgruppen.
Arbejdet med børn og unge med funktionsnedsættelser og deres familier er et område, der de senere år har været under stor udvikling. Det gælder særligt i forhold til, hvordan en funktionsnedsættelse skal forstås samt hvilken støtte der skal tilbydes. Børnehandicapområdet har stor bevågenhed i samfundet, hvilket stiller store krav til de socialarbejdere, der møder disse familier og behandler deres sager.
Modulet vil blandt andet give dig viden om forskellige tilgange og forståelser indenfor handicapområdet, og sætte dig i stand til at sætte denne viden i spil inden for de lovgivningsmæssige rammer.
Dette valgmodul på 10 ECTS indgår i retningen Børnehandicap, som er en del af Den sociale diplomuddannelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul.
Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb. - Læs mere her
Om modulet
-
- Viden om børn og unge med funktionsnedsættelser og deres familier
- Evne til at udvikle egen praksis med inddragelse af den nyeste forskning på området
- Kompetence til selvstændigt at indgå i fagligt og tværprofessionelt samarbejde med barnet, den unge, familien samt andre betydningsfulde aktører
- Kompetence til at kunne håndtere problemstillinger med afsæt i de lovgivningsmæssige rammer samt udvalgte teorier, forskning og erfaringsbaseret viden i arbejdet med børn og unge med funktionsnedsættelser og deres familier samt netværk.
-
- Teoretiske og juridiske perspektiver i forhold til børn og unge med funktionsnedsættelser og deres familier
- Indsigt i tværprofessionelt arbejde i sager om børn og unge med funktionsnedsættelser og deres familier
- Indsigt i de forskellige diagnoser og deres betydning for barnet eller den unge
Målgruppe (Fane indhold)
Modulet er for dig, der arbejder med børn og unge med funktionsnedsættelser og deres familier med afsæt i de lovgivningsmæssige rammer.
Adgangskrav (Fane indhold)
- En adgangsgivende uddannelse svarende til en kort eller mellemlang videregående uddannelse.
- 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Opfylder du ikke de formelle adgangskrav, kan du søge om at blive realkompetencevurderet