Gå til hovedindhold

15 nye mammografiassistenter klar

De startede i august, og nu er de færdige med uddannelsen til mammografiassistent. De er nu klar til at hjælpe blandt andet Region Sjælland.

mammografiassistent

De 15 første mammografiassistenter er netop færdiguddannet fra Absalon. De kan nu udføre de rutinemæssige mammografiscreeninger, som kvinder mellem 50 og 69 år bliver indkaldt til hvert andet år. Uddannelsen er et samarbejde med Region Sjælland, som også har ansat 9 af de netop færdiguddannede mammografiassistenter:

Vi er altid glade for at kunne hjælpe med at løse et problem. Her har der været et problem i forhold til at kunne udføre de rutinemæssige screeninger, og derfor har der manglet disse kompetencer, som de 15 nye mammografiassistenter nu har fået.
Daniel Bojsen, direktør for Sundhed, Social og Engineering

Stor succes

Der var stor interesse for uddannelsen, som mere end 100 ansøgte. Der bliver dog ikke optaget flere end der er job til bagefter. 

Den nye uddannelse skal ikke kun afhjælpe problemet med at overholde screeningsintervallet lige nu. Også på længere sigt vil der være brug for personalet. Derfor er det allerede besluttet, at uddannelsen optager et nyt hold i år, siger Daniel Bojsen, der er direktør for Sundhed, Social og Engineering på Professionshøjskolen Absalon.

 

Uddannelsen har jo været en succes, så vi regner med at fortsætte og optage nye studerende til august, så vi kan uddanne endnu flere mammografiassistenter.
Daniel Bojsen, direktør for Sundhed, Social og Engineering