Gå til hovedindhold

Det handler om patienterne

De første studerende på uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator er netop startet på Absalon i Næstved. Allerede nu er læringskurven stejl – for om lidt skal de ud i virkeligheden.

Annika Svensson, studerende på det første hold sundhedsadministrative koordinatorer på Absalon.

Hvordan skaber vi de bedste forløb for patienterne i sundhedsvæsnet, og hvordan sikrer vi, at arbejdsgangene er så effektive som muligt?

Der er masser af nyt at lære for de studerende på uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator, der startede op på den nye uddannelse i september.

”Det hele er faktisk spændende, og vi er endda kun lige gået i gang,” siger Annika Svensson, der er en af de nye studerende.

Det er første gang i 30 år, at hun sidder på skolebænken. Efter at have arbejdet med kundeservice i 25 år hos DSB valgte hun at søge ind på Absalons nye uddannelse i Næstved.

”Jeg var på udkig efter noget nyt i mit arbejdsliv, og jeg har altid gerne ville arbejde inden for sundhedsvæsenet og allerhelst med børn i sundhedsvæsnet,” fortæller Annika Svensson.

Efter lidt søgen rundt faldt hun over uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator, og efter hun havde deltaget i et online-åbent-hus for studiet, var hun ikke i tvivl om, at hun ville søge ind.

Struktur og overblik

Som studerende på den nye uddannelse lærer de blandt andet at være med til at skabe struktur og overblik, og de får en forståelse for, hvordan sundhedsvæsnet fungerer, og hvordan de kan samarbejde med det øvrige sundhedspersonale.

”Indtil videre kan jeg virkelig godt lide faget ”kommunikation og koordinering”, og det er også noget jeg tidligere har beskæftiget mig med,” fortæller Annika Svensson og fortsætter:

”Det er jo mennesker, vi arbejder med, og derfor har det også overrasket mig lidt, at jeg synes, at det vi lærer om sygehusvæsnets struktur og om lovgivningen er virkelig interessant. Jeg suger simpelthen det hele til mig,”
Annika Svensson.
Studerende på Sundhedsadministrativ koordinator

Bombet i starten

Selvom det er 30 år siden Annika Svensson har gået i skole, føler hun nu, at hun er ved at være godt i gang.

”I starten var jeg ret mentalt bombet, men nu har jeg vænnet mig til at læse igen, og faktisk er jeg næsten en smule beæret over, at jeg kan sidde her som studerende, når det eneste jeg har er en handelsskoleeksamen fra 1992,” siger hun med et smil.

Holdet af de nye studerende er blandet rent aldersmæssigt, og det er noget, der passer Annika Svensson godt.

”Jeg føler mig virkelig som en voksen studerende, men det forynger at være på et ungt campus, som det vi har her i Næstved. Jeg er meget privilegeret – på en måde har jeg det som om, at min personlige udvikling drøner derudad.”

Kan ikke vente

Som en del af studiet til sundhedsadministrativ koordinator skal de studerende i praktik flere gange, og den første praktik er allerede efter to måneder.

Der er nemlig allerede nu efterspørgsel efter de sundhedsadministrative koordinatorer, og i uddannelsen er der stort fokus på at få koblet skolebænkens teori sammen med praksis.

”Jeg kan næsten ikke vente, til vi skal i praktik,” siger Annika Svensson, der skal i praktik på børneafdelingen på Roskilde Sygehus.

”Jeg er jo vild med børn, så det her er alle tiders mulighed for at snuse til arbejdet og prøve det af, som vi lærer på Absalon.”