Gå til hovedindhold

”Jeg elsker administrativt arbejde, at koordinere og holde orden”

Efter flere års tvivl og uddannelsesskift faldt Sara Boeskov Andersen over uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator, der viste sig at være den helt rigtige uddannelse for hende. Hun faldt for muligheden for at arbejde med administrative arbejdsopgaver inden for det fascinerende og energifyldte sundhedsvæsen.

Sara Boeskov Andersen, studerer til sundhedsadministrativ koordinator på Absalon.

I flere år var Sara Boeskov Andersen i tvivl om, hvilken uddannelse hun skulle vælge. Hun var vild med tal og administrativt arbejde, men drømte samtidig om et afvekslende arbejdsliv med daglig kontakt til mennesker.

Hun startede med at læse økonomi og senere til folkeskolelærer, men endte med at stoppe på begge studier.

”Jeg fandt mig aldrig helt til rette i uddannelserne, og jeg havde svært ved at se mig selv arbejde med det i praksis,” lyder det fra Sara Boeskov Andersen. 

Sara søgte derfor med lys og lygte efter en anden uddannelse, der opfyldte hendes behov for samspil mellem administrativt arbejde og kontakt til mennesker. Det fandt hun i Absalons uddannelse til sundhedsadministrativ koordinator.

Uddannelsen tiltalte mig, fordi jeg elsker administrativt arbejde, at koordinere og holde orden. Samtidig er sundhedsvæsenet et fascinerende sted, men jeg vil ikke have så fysisk kontakt med patienterne, som man har ved andre erhverv inden for sundhedsvæsnet.
Sara Boeskov Andersen

Praktikplads ledte til studiejob

På uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator er der to praktikperioder. Den første praktik er på 10 uger på 1. semester. Den anden praktik er på 20 uger på 4. semester. 

Praktikken omhandler administrativ praksis i sundhedsvæsenet, herunder koordinerings- og planlægningsarbejde i forbindelse med forløbskoordinering, kvalitetssikring og ressourceoptimering. Praktikken handler herudover om samspillet mellem forskellige professionelle og mødet med patienter og pårørende.

Saras 10-ugers praktik foregik på Slagelse Sygehus, hvor hun sad bag skranken, tog imod patienter, tog blodprøver og løste forskellige administrative arbejdsopgaver. Det var en spændende praktik, hvor Sara lærte meget om at arbejde som sundhedsadministrativ koordinator og fik en større forståelse for, hvilken balance hun ønsker mellem patientkonktakt og administrativt arbejde.

Efter praktikken blev Sara tilbudt et studiejob i afdelingen Medicin 1, hvor hun laver kvalitetsarbejde og løser opgaver, som at trække rapporter og tage hånd om klagesager og patienterstatningssager. 

"Det er et spændende studiejob, hvor jeg kan bruge meget af det, jeg lærer på uddannelsen. Jeg bruger blandt andet min viden inden for koordinering, teknologi og data. Samtidig giver min viden om fysiologi og anatomi en stor forståelse for arbejdet og det er en rigtig god baggrundsviden, som jeg kan bruge, når jeg hjælper patienterne."