Gå til hovedindhold

Første Sundhedsadministrative koordinatorer er færdiguddannede

De første Sundhedsadministrative koordinatorer dimitterer fra Professionshøjskolen Absalons Campus i Næstved. De nyuddannede er de første af deres slags på landsplan. Med stor viden om sammenhængskraft, patientkontakt og arbejdsgange i sundhedssystemet, så går de en lys fremtid i møde.

Gruppebillede af færdiguddannede SAK'ere

Der var balloner i luften og den røde løber rullet frem, da de første Sundhedsadministrative koordinatorer dimitterede fra Absalons campus i Næstved fredag eftermiddag. De 19 Sundhedsadministrative koordinatorer afsluttede to et halvt års uddannelse og praktik, som de allerførste på landsplan.

Eftertragtede kompetencer

Der er stor efterspørgsel på de nyuddannede, der kommer til at spille en vigtig rolle på hospitaler, lægehuse og klinikker, hvor de skal skabe sammenhængskraft, have patientkontakt og bidrage med forståelse på tværs af faggrupper:

”Der er en enorm menneskelighed i håndteringen af de administrative opgaver, som er så vigtig. Uanset hvor mange computerprogrammer der kommer, så er det de menneskelige kontakter og relationerne på tværs, som får tingene til at hænge sammen. Det er de funktioner de Sundhedsadministrative koordinatorer vil få ude på arbejdsmarkedet” var nogle af de ord Daniel Schwartz Bojsen, direktør for sundhedsområdet på Absalon, gav dimittenderne med på vejen.

Med deres brede viden om jura, sundhed og sygdom og kommunikation på tværs af faggrupper, er de nyuddannede Sundhedsadministrative koordinatorer eftertragtede medarbejdere i sundhedssystemet.

Kontakt

Anne Sidsel Troldtoft Hjorth (asth)

Presseansvarlig og journalist
Kommunikation og Studieliv
Slagelse

Mads Simon Hestbech (mshe)

Kommunikationskonsulent
Kommunikation og Studieliv
Slagelse