Gå til hovedindhold

Jens Stenbæk fortsætter som bestyrelsesformand for Absalon

På konstituerende møde 11. maj 2022 blev Jens Stenbæk genvalgt som bestyrelsesformand for Professionshøjskolen Absalon. Den genvalgte formand ser frem til fire år mere, hvor fokus vil være skarpt rettet mod rekruttering.

Ny bestyrelsen

Den nye bestyrelse for Professionshøjskolen Absalon: Formand Jens Stenbæk, Næstformand Bente Sorgenfrey, Ricco Dyhr, Lars Hoppe Søe, John Bo Jakobsen, Mads Eriksen Storm, Kirsten Olsen, Charlotte Saustrup Haven, Tina Boel.

Følgende bestyrelsesmedlemmer optræder ikke på fotoet:
Lasse Bjerg Jørgensen, Gitte Løvgren, Stine Gry Roland

De studerende vælger nye repræsentanter den 31. maj.

Den nye bestyrelse er på plads for Professionshøjskolen Absalon. Nye ansigter er kommet til, og flere fortsætter arbejdet i bestyrelsen.

Bestyrelsesformanden hedder stadig Jens Stenbæk, som er blevet genvalgt, og dermed skal sætte retningen for Professionshøjskolen Absalon de næste fire år:

”Jeg er virkelig glad og beæret over, at jeg får lov til at tage fire år mere som bestyrelsesformand for Professionshøjskolen Absalon. De sidste fire år har været utrolig spændende, og hvor vi virkelig har rykket på hele uddannelsesområdet i Region Sjælland. Nye campusser og nye uddannelser er kommet til, og vi er stadig i bevægelse og udvikling, så det er jeg glad for at jeg må være til de næste fire år også”, siger Jens Stenbæk, genvalgt bestyrelsesformand for Professionshøjskolen Absalon.

 

"Jeg er virkelig glad og beæret over, at jeg får lov til at tage fire år mere som bestyrelsesformand for Professionshøjskolen Absalon. De sidste fire år har været utrolig spændende, og hvor vi virkelig har rykket på hele uddannelsesområdet i Region Sjælland".
Jens Stenbæk
Bestyrelsesformand for Professionshøjskolen Absalon

Rekruttering er kodeordet

Rektor Camilla Wang for Professionshøjskolen Absalon glæder sig også over genvalget til Jens Stenbæk, og over hele den nye bestyrelse:

”Der er virkelig sket meget de seneste år i Professionshøjskolen Absalon. Lige fra ingeniøruddannelser i Kalundborg og så til de seneste to nye uddannelser, Radiograf i Næstved og Jordemoder i Slagelse. Hele uddannelsesområdet forandrer sig hele tiden, og derfor er det vigtigt at Absalon følger med. Det kræver en dynamisk bestyrelse, som både ser mulighederne og forudser eventuelle fremtidige udfordringer. Det er lykkedes over alt forventning de seneste fire år, og jeg er sikker på at det fortsætter med Jens Stenbæk de næste fire år”, siger Camilla Wang.

 

 

"Hele uddannelsesområdet forandrer sig hele tiden, og derfor er det vigtigt at Absalon følger med. Det kræver en dynamisk bestyrelse, som både ser mulighederne og forudser eventuelle fremtidige udfordringer. Det er lykkedes over alt forventning de seneste fire år, og jeg er sikker på at det fortsætter med Jens Stenbæk de næste fire år".
Camilla Wang
Rektor Professionshøjskolen Absalon

For den nye bestyrelsesformand peger fremtiden på rekrutteringsudfordringer på hele uddannelsesområdet:

”Udfordringen gælder hele vejen rundt. Der mangler kvalificeret arbejdskraft i samfundet, og det skal vi levere. Samtidig så er vi i nogle små årgange, og mulighederne er mange, og dermed også større konkurrence. Der skal vi vise, hvad Professionshøjskolen kan og vil, og hvorfor vores uddannelser kan mærkes og giver mening. Det arbejder glæder jeg mig til at fortsætte de næste fire år”, siger Jens Stenbæk.

”Udfordringen gælder hele vejen rundt. Der mangler kvalificeret arbejdskraft i samfundet, og det skal vi levere. Samtidig så er vi i nogle små årgange, og mulighederne er mange, og dermed også større konkurrence. Der skal vi vise, hvad Professionshøjskolen kan og vil, og hvorfor vores uddannelser kan mærkes og giver mening. Det arbejder glæder jeg mig til at fortsætte de næste fire år”.
Jens Stenbæk
Bestyrelsesformand Professionshøjskolen Absalon

Den nye bestyrelse for Professionshøjskolen Absalon.

 • Tina Boel, Regionsrådsmedlem, Region Sjælland
 • Lars Hoppe Søe, Byrådsmedlem, Næstved Kommune
 • Ricco Dyhr, Sygehusdirektør, Nykøbing Falster Sygehus
 • Gitte Løvgren, Direktør, Ringsted Kommune
 • Lasse Bjerg Jørgensen, Hovedkasserer samt politisk ansvarlig for uddannnelse og forskning, BUPL
 • John Bo Jakobsen, Head of Design and Enginering, Poul Johansen Maskiner A/S
 • Jens Stenbæk, Bestyrelsesformand, ANDEL
 • Stine Gry Roland, Director, Communications & Public Affairs, Novo Nordisk
 • Bente Sorgenfrey, Næstformand, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH)
 • Mads Eriksen Storm, Uddannelses- og forskningspolitisk chef, Dansk Erhverv
 • Kirsten Olsen, Studiesekretær
 • Charlotte Saustrup Haven, Lektor

De to medlemmer, der vælges af de studerende udpeges 31. maj.