Kongen indvier nyt undervisningslaboratorium i Vordingborg
Fredag deltog Hans Majestæt Kongen ved indvielsen af LIFE Lab Sjælland, et nyt undervisningslaboratorium ved Campus Vordingborg. Laboratoriet skal styrke børn og unges naturvidenskabelige og teknologiske almendannelse og uddannelse og er netop blevet godkendt som praktikskole for læreruddannelsen på Absalon.

Der var fint besøg under blå himmel ved indvielsen af LIFE Lab Sjælland, som er placeret ved Absalons campus i Vordingborg. Her besøgte Hans Majestæt Kongen det nye undervisningslaboratorium og fik sammen med elever fra ZBC Teknisk Gymnasium mulighed for at diagnosticere slangebidsforgiftning – en central del af undervisningsforløbet "Fight the Bite".
”Natur og teknologi er alle vegne i vores hverdag. Fra stjernerne på himlen til mariehønen i græsset og mobilen i lommen, i kultur og film. Men alt for få betegner det naturvidenskabelige som vigtigt for at begå sig i verden. Vi er derfor optagede af at synliggøre naturvidenskaben og vide, at selvom det kan føles som om verden er i opbrud, så hænger den alligevel sammen,” lød det fra Stefan Hermann, adm. direktør i LIFE Fonden, til åbningen.
Han understregede samtidig vigtigheden af gode relationer, samarbejde og partnerskabsaftaler med elever, lærere, virksomheder og organisationer – herunder Absalon.
Praktikaftale med Absalon
LIFE Lab Sjælland og Absalon har netop indgået en partnerskabsaftale, hvor man fremadrettet skal samarbejde omkring studerende, det faglige miljø af undervisere indenfor naturfag og efter- og videreuddannelsesområdet. Absalons studerende på lærer- og pædagoguddannelsen i Vordingborg får med det nye undervisningslaboratorium helt nye rammer for at kunne udfolde sig inden for naturvidenskab, hvor de kan observere og eksperimentere i de spritnye faciliteter.
Som noget helt nyt er LIFE Lab blevet godkendt som praktikskole for læreruddannelsen i forbindelse med en partnerskabsaftale, der er indgået med Absalon. Specifikt gælder aftalen for de lærerstuderendes praktik på 3. årgang, hvor der åbnes for muligheden for at benytte eksterne læringsmiljøer som praktikskoler.
Freja Biltoft Kühn, der læser på læreruddannelsen, skal starte i praktik på LIFE Lab Sjælland til efteråret:
"Hvordan engagerer jeg mine elever, når jeg underviser? Hvordan skaber jeg kontakt til eleven på bagerste række? Jeg ser frem til at udforske, hvordan jeg kan blive bedre til at motivere mine elever og gøre undervisningen mere alsidig. Det bliver spændende at se, hvordan LIFE arbejder med deres undervisningsforløb. Jeg tænker meget over, hvordan man kan fastholde elevernes motivation, så de ikke falder fra," siger Freja.
For Absalons rektor, Camilla Wang, er hun meget taknemmelig for, at LIFE Lab Sjælland er godkendt til praktikskole. Hun ser store muligheder i samarbejdet:
"Når man spørger elever, hvad der gør skolelivet spændende, svarer de ofte, at det er spændende, når de kan bruge det helt konkret. Det er netop, hvad LIFE Lab Sjælland repræsenterer. Her kan lærer- og pædagogstuderende træne og øve sig i deres fag, hvilket gør det til et rigtig godt match."
LIFE Lab Sjælland forventer, at cirka 3.500 elever årligt vil tage turen til undervisningslaboratoriet for at udforske og fordybe sig i naturvidenskab og teknologi. LIFE Lab Sjælland er placeret med natur omkring sig, som inviterer til at udforske natur og udeliv i undervisningen.
OM LIFE LAB SJÆLLAND
I LIFE Lab Sjælland kan elever fra skoler på Sydsjælland og Lolland-Falster arbejde praktisk og eksperimenterende med naturvidenskab og teknologi i deres undervisning. Studerende på Professionshøjskolen Absalons pædagog- og læreruddannelse får også glæde af laboratoriet i deres uddannelse. Bygningen er 261 m² stor og udstyret med avancerede laboratoriefaciliteter, som ikke normalt er til rådighed på skoler. Laboratoriet i LIFE Lab Sjælland er opkaldt ”Lund” efter den danske anerkendte virolog og modstandskvinde Ebba Lund (1923-1999).