Gå til hovedindhold

Natália fra Portugal direkte i job som ingeniør i Kalundborg

I februar 2024 blev Natália Santos færdiguddannet som diplomingeniør i bioteknologi fra Absalon, og kort efter begyndte hun sit første fuldtidsjob hos Novo Nordisk i Kalundborg.

Natalia

Som diplomingeniørstuderende har Natália opnået en god portion teoretisk og praktisk forståelse gennem litteratur, forelæsninger og ikke mindst et tæt samarbejde med lokale biotekvirksomheder.

Utallige muligheder inden for bioteknologi 

Natália var ved at afslutte sin gymnasietid i Frankrig, da hun besluttede at flytte til Kalundborg for at fortsætte sine studier. 

Da jeg begyndte i gymnasiet, indså jeg, hvor meget jeg især nyder naturvidenskab; matematik, mikrobiologi, kemi. Både hvordan det hele hænger sammen, og de forskellige måder, du kan kombinere fagområderne. Jeg kunne især godt lide fag med praktisk undervisning i laboratoriet
Natália Santos
Procesingeniør hos Novo Nordisk

"Så begyndte jeg at overveje mine karrieremuligheder på lang sigt. Jeg indså snart, at der er tonsvis af muligheder inden for bioteknologi, når det handler om innovation og at finde nye løsninger i mange forskellige brancher. For eksempel inden for medicinalindustrien, mad, skønhed osv.," fortæller Natália. 

Selvom Natália aldrig tvivlede på sin studievej, var beslutningen om at flytte til Danmark for at studere stadig ny og spændende.

En voksende studieby

Natália er oprindeligt fra Portugal og startede på sit første semester på diplomingeniøruddannelsen på Absalon i Kalundborg i 2020. 

"Jeg indså, at Kalundborg er en lille by, der virkelig vokser, for der er sket meget bare i de år, jeg har nået at bo her. Der åbner nye caféer og butikker, og flere mennesker flytter til byen for at studere eller arbejde," siger Natália.

"Det er fred og ro i byen, og den ligger dejligt tæt på naturen. Du vil altid møde nogen, du kender, når du går ned ad gaderne, eller nogen du har fælles venner med fra skole eller arbejde," siger hun og ser frem til at blive i Kalundborg, nu hvor hun har fundet arbejde i byen.

Naturen er skøn i Kalundborg iflg. Natalia

Natália nyder naturen i Kalundborg og at pleje nye interesser i sin fritid som at gå i biografen, læse bøger, male og spille padeltennis med kollegaer.

Gode netværksmuligheder 

Kort efter at Natália blev færdiguddannet, begyndte hun i en fuldtidsstilling som procesingeniør hos Novo Nordisk Manufacturing Kalundborg inden for oprensning.

"Overgangen fra at være studerende på Absalon til nu at arbejde som ingeniør har været ret glidende. I vores semestre har vi samarbejdet med flere biotekvirksomheder, og siden mit praktikophold på sjette semester har jeg samarbejdet med Novo Nordisk. Efter praktikken fik jeg tilbudt en stilling som studentermedhjælper, som jeg havde, indtil jeg skulle skrive min bacheloropgave og til jeg dimitterede i februar. Der bliver åbnet for mange gode muligheder hos de lokale virksomheder, imens man studerer på Absalon," fortæller Natália.

"Det netværk, du får fra samarbejdet med virksomhederne i byen, er en stor fordel. Det samme gælder de støttemuligheder, vi havde under vores studier. Vi studerede i mindre hold, hvor tilgængeligheden til vores undervisere har været meget værdifuld, fordi du kan mærke, at de har tid og passion om deres emne,"
Natália Santos
Procesingeniør hos Novo Nordisk

Hvad Natália tager med fra studietiden på Absalon

I fremtiden venter mange nye læringselementer, da Natália nu har startet sin videre karriere hos Novo Nordisk Manufacturing i Kalundborg. 

"I mit nye job får jeg brugt mange af de ting, jeg har lært på Absalon, men jeg stopper jo ikke med at lære nye ting. Jeg vil sige, at det er den mest spændende del af jobbet, og jeg forventer bare at opbygge endnu mere viden og erfaring. Når du er nyuddannet, er alle også meget støttende og hjælper dig ved at guide dig," reflekterer Natália og konkluderer:

"Jeg vil råde studerende til at have et åbent sind om den by, der måske er helt ny for dem at flytte til eller bo i. Det samme gælder for karrieremulighederne, da der kan være så mange muligheder. Når du studerer ingeniør, har du virkelig mange muligheder at vælge imellem bl.a. i Kalundborg. Måske har du allerede en karrierevej i tankerne, hvilket er fantastisk. Men prøv at se på denne uddannelse som et værktøjskasse, og vær ikke bange for at prøve et emnefelt eller en stilling, du ikke har tænkt på før, da du kan blive overrasket over, hvor interessante mange emner kan være," afslutter Natália. 

Fakta om uddannelsen

Diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi er et fuldtidsstudie på 3½ år inklusiv et semester/5 måneder i praktik i en virksomhed. 

Uddannelsen er opbygget med en løbende vekselvirkning af teoretiske fag og projekter, så du hele tiden får prøvet teorien af, træner i laboratorier mv.

Ansøgningsfrist via kvote 2: 15. marts kl. 12.00
Ansøgningsfrist via kvote 1: 5. juli kl. 12.00

Læs mere om optagelse og adgangskrav