Gå til hovedindhold

Diplomingeniør i Bioteknologi

Læs til diplomingeniør i bioteknologi i tæt samspil med små og store verdensledende bioteknologiske virksomheder i Biotekbyen Kalundborg.

Det siger de studerende

Otilia Marc

"Vi var omkring 28 på min årgang, så det giver et nært studiemiljø, hvor du altid kan gå til underviseren og få hjælp, hvis der er noget, du ikke forstår. Underviserne har tid til os, så vi får meget mere opmærksomhed, end jeg tror, vi ville få på et stort universitet," fortæller Otilia, som under studiet kom i praktik hos Novo Nordisk i USA. 

Læs mere om Otilias oplevelse af samarbejdet med biotekindustrien. 

Studerende i laboratoriet

Line Rodenkam Melchiorsen

”Jeg har i min praktik brugt nærmest alle de fag, jeg havde på Absalon, og alle de kompetencer jeg har fået under uddannelsen. Og så har Kalundborg Forsyning været rigtig gode til at se, hvordan de kunne bruge mig og bygge ovenpå med ny viden. Folk har virkelig været gode til at hjælpe, hvis der var brug for det, så det har på intet tidspunkt føltes utrygt. Kun en god læringsproces.”

Læs mere om Lines 5 måneders praktikforløb hos Kalundborg Forsyning

Biotekingeniør i praktik på forsyning

Mikkel Jæger

”Når jeg tænker over min tid som studerende på Absalon, er jeg virkelig blevet forberedt til at forstå de forskellige industrier i Biotekbyen, og ikke mindst hvordan de her industrielle virksomheder fungerer. Der har også været et tæt samarbejde mellem studerende og undervisere, hvor undervisningen har været koncentreret og dialogbaseret,” fortæller Mikkel, der efter endt uddannelse gik direkte i job som Professional hos Novo Nordisk. 

Læs mere om Mikkels oplevelse af diplomingeniøruddannelsen.

Dimittend med job hos Novo Nordisk

Mommina Abbas Syed

"Jeg så praktikperioden på 6. semester som en god mulighed for at arbejde med min passion for ny teknologi. Det har været fedt at kunne arbejde med den nye teknologi hver dag, ikke mindst fordi det er inden for medicinalindustrien, hvor vi er firstmovers inden for innovationsprojekter. Praktikperioden har givet mig mange nye læringer I forhold til, hvordan vi kan bruge teknologien i praksis, og jeg har også fået en dybere forståelse generelt for produktion i medicinalindustrien."

Læs mere om Momminas oplevelser.

biotekstuderende med HoloLens

Om uddannelsen

På uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi lærer du om de bioteknologiske processer, der foregår ved produktionen af medicin, fødevarer og på miljøområdet.

Du får forståelse for ingeniørprofessionen og de metoder, der anvendes i den industrielle produktion på det bioteknologiske område.

Du lærer også om den teknologi, der bruges, og får en grundig ingeniørfaglig og teknisk viden om drift og produktion i forbindelse med anlæg, der bygger på bioprocesser.

En attraktiv uddannelse i Biotekbyen Kalundborg

Kalundborg er kendt som Biotekbyen, da den har en høj koncentration af bio- og maskinteknologiske virksomheder. Her finder du verdens største insulinfabrik, verdens største enzymproduktion, Danmarks største raffinaderi, verdens første industrielle symbiose og ikke mindst nogle af verdens dygtigste ingeniører. Alt det kommer du til at møde igennem uddannelsen i bl.a. projekter, virksomhedsbesøg, ved gæsteforelæsninger, i mentorforløb og i praktikperioden.

Biotekingeniør på job

Fremtid og karriere

Som færdiguddannet diplomingeniør i bioteknologi er du klar til et job i verdens førende biotekvirksomheder. Du kan også vælge at læse en kandidatuddannelse på et universitet i Danmark eller i udlandet.

Kontakt en studerende

Hør mere om studiet og livet som studerende. Du kan også blive studerende for en dag eller komme forbi til en rundvisning på campus.

Mød os - dit uddannelsesvalg

Læs mere om hvordan, hvornår og hvor du kan møde Absalon - f.eks. på uddannelsesmesser, Åbent Hus-arrangementer eller gennem brobygningsforløb.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsservice og få besked, når der er nyt om vores uddannelser, events og deadlines.