Gå til hovedindhold

Skoleelever og lærerstuderende kan snart udforske naturvidenskab og teknologi i nyt laboratorium i Vordingborg

LIFE Fonden etablerer nu et topmoderne undervisningslaboratorium i samarbejde med Professionshøjskolen Absalon på Campus Vordingborg. Både lokale skoleelever og lærerstuderende fra Absalon kan se frem til at eksperimentere med naturvidenskab og teknologi i laboratoriet. Vordingborg er med stærke uddannelser og smukke udsigter et oplagt valg for LIFE Fonden.

Life Lab Sjælland

Life Lab Sjælland ved Campus Vordingborg

Hvordan kan enzymer fra naturen erstatte kemikalier i industrien? Hvordan kan mikroorganismer og sensorteknologi hjælpe med at stoppe sult? Og hvordan kan fremstilling af plast gøres mere bæredygtig? Dét udforsker eleverne i LIFE Fondens undervisningsforløb på skoler rundt om i landet. Fremover kan elever også eksperimentere i et avanceret laboratorium hos Professionshøjskolen Absalon i Vordingborg.

I slutningen af november begynder etableringen af det kommende LIFE Lab Sjælland i grønne omgivelser syd for Absalons campus i Vordingborg. Byggeriet af det kommende undervisningslaboratorium vækker stor begejstring hos Vordingborg Kommune.

”Vi er utrolig glade for, at LIFE Fonden har valgt at etablere et undervisningslaboratorium her i Vordingborg Kommune. Ambitionerne i det kommende laboratorium spiller rigtig godt sammen med vores lokale naturfagsstrategi og politikker for børn, unge og uddannelse, og vi er sikre på, at LIFE Lab Sjælland vil bidrage det naturvidenskabelige miljø i kommunen sammen med de øvrige lokale naturvidenskabelige initiativer. Derudover glæder vi os til at få besøg af klasser fra både Sjælland og Lolland-Falster, der vil komme til Vordingborg for at blive undervist i det kommende laboratorium,” fortæller Vordingborg Kommunes borgmester Mikael Smed.   

Lærerstuderende på Absalon får også glæde af laboratoriet  

LIFE Fonden er et landsdækkende og almennyttigt undervisningsinitiativ, der ønsker at styrke den naturvidenskabelige og teknologiske almendannelse blandt børn og unge uanset deres baggrund. Derfor tilbyder fonden bl.a. gratis undervisningsforløb til skoler og undervisning i laboratorier, hvor eleverne arbejder praktisk og eksperimenterende med at udvikle løsninger på store samfundsudfordringer.

Det forventes, at cirka 3.500 skoleelever – svarende til cirka 160 klasser – om året vil tage turen til Vordingborg for at besøge LIFE Lab Sjælland. Laboratoriet er dog ikke kun for elever i grundskolen. Studerende og undervisere på Absalons læreruddannelse vil også få glæde af faciliteterne i deres undervisning.

Vi er rigtig glade for, at netop Absalons campus i Vordingborg er blevet valgt til at stå side om side med det nye LIFE Lab Sjælland, og fremover skal servicere hele Sjælland, Lolland-Falster og Møn. Vi glæder os til at være med til at byde skoleklasser ind fra hele området, som her får mulighed for at møde naturvidenskab og teknik på nye inspirerende måder. Gennem LIFE Lab Sjælland kan vi styrke samarbejdet med lokale institutioner og skoler – og det er vi meget optaget af
Camilla Wang
Rektor, Professionshøjskolen Absalon

Vordingborg tiltrækker med uddannelse og unikke udsigter  

Det kommende LIFE Lab Sjælland er ét blandt flere undervisningslaboratorier, som LIFE Fonden etablerer rundt om i landet over de kommende år. Det skal sikre, at alle børn og unge får mulighed for at udforske og fordybe sig i naturvidenskab og teknologi. Foruden Vordingborg er der tale om Kgs. Lyngby, Odense og Aalborg, mens Aarhus også forventes at komme med i rækken.  

”Naturen, naturvidenskab og teknologi har i dag en alt for lille plads i vores almene dannelse. Det skal vi ændre på, ikke mindst fordi vi lever midt i en naturkrise. Børn og unge skal i højere grad være naturvidenskabeligt og teknologisk myndige og kunne forholde sig til de problemstillinger, vores omgang med naturen medfører, og de muligheder vi skal gribe. Vi er meget glade for at samarbejde med Professionshøjskolen Absalon og Vordingborg Kommune, der deler vores ambition om at styrke interessen for naturvidenskab og teknologi blandt børn og unge. Med en stærk uddannelsesinstitution, storslåede naturomgivelser og en lokal naturfagsstrategi ser vi meget frem til at bygge vores sjællandske undervisningslaboratorium i Vordingborg,” lyder det fra Stefan Hermann, adm. direktør i LIFE Fonden. 

LIFE Fonden forventer at kunnet tage imod de første elever i LIFE Lab Sjælland i begyndelsen af 2025.

 

Om LIFE Lab Sjælland

LIFE Lab Sjælland er et topmoderne undervisningslaboratorium, hvor elever fra hele Sydsjælland og Lolland-Falster kan arbejde praktisk og eksperimenterende med naturvidenskab og teknologi. Studerende på Absalons naturfagslæreruddannelse får også glæde af laboratoriet i deres undervisning.

- Bygningen bliver 261 m2 stor og udstyres med laboratorieudstyr, som ikke normalt er til rådighed på skoler. Der vil også være multirum til samling, frokost og pauser samt personalerum og toiletter.

- Der er tale om en trækonstruktion med store glaspartier og lette facader. Bygningen får et bæredygtigt design med synlige bærende træsøjler.

- LIFE Lab Sjælland forventes at stå færdigt i slutningen af 2024/begyndelsen af 2025.

Om LIFE Fonden

LIFE Fondens mission er at styrke børn og unges naturvidenskabelige og teknologiske almendannelse samt interesse og ambitioner for at uddanne og fordybe dig indenfor naturvidenskab og teknologi uanset deres baggrund. LIFE Fonden er støttet af Novo Nordisk Fonden.

LIFE Fonden tilbyder undervisningsforløb til grundskoler og ungdomsuddannelser i hele Danmark. I LIFE Forløb arbejder eleverne praktisk og eksperimenterende med virkelighedsnære problemstillinger. LIFE Forløb er gratis at anvende og uddeles som bevillinger fra LIFE Fonden. 

LIFE står for Læring, Idéer, Fascination og Eksperimenter. Læs mere på www.LIFE.dk

For mere information

Stina Løvgreen Møllenbach (slm)

Centerchef for Skole og Læring
Center for Skole og Læring
Vordingborg

Anne Sidsel Troldtoft Hjorth (asth)

Pressemedarbejder
Kommunikation og Studieliv
Slagelse