Gå til hovedindhold

Teknologiforståelse

I denne udgave af podcasten ’Didaktisk, Praktisk, Go’’ handler det om teknologi og didaktisk design og hvordan lærere kan komme i gang med at bruge teknologiforståelse, og hvilke udfordringer, de kan støde ind i.

I 2018 satte Børne- og Undervisningsministeriet gang i et forsøg med at inddrage faget teknologiforståelse i folkeskolen.

Gennem forsøget har faget fået stor opmærksomhed og skabt masser af interesse, men det har også skabt tvivl hos lærerne. For hvordan skal de egentlig integrere teknologiforståelse i deres undervisning, og hvordan kan de skabe et fagligt miljø omkring det?

I dette afsnit af podcasten ’Didaktisk, Praktisk, Go’’ taler specialkonsulent Henriette Mortensen fra Center for Skole og Læring med Pernille Lomholt Christensen, der blandt andet underviser på Absalons efter- og videreuddannelse, og som har specialiseret sig i teknologi og didaktisk design.

I podcasten kommer de blandt andet ind på, hvordan lærerne kan komme i gang med at bruge teknologiforståelse, og hvilke udfordringer, de kan støde ind i.



Lyt med her:

Vil du bygge oven på din faglighed?

Valgmodul - Læring og didaktisk design

På dette modul arbejdes der med udvikling af skolens undervisning og læringsmiljø med inddragelse af aktuelle og relevante læringsteorier og ny forskning. Vores syn på læring og undervisning udvikler sig hele tiden, og for at du som vejleder på skolen eller institutionen skal kunne vejleder dine kollegaer bedst muligt, får du på dette modul mulighed for at arbejde med sociale og innovative læreprocesser og reflektere over dine og dine medstuderendes udvikling af didaktiske designs med udgangspunkt i relevant læringsteori, kompetence- og læringsbehov, samt indsigt i valg og inddragelse af undervisningsressourcer.

Valgmodul - Teknologiforståelse og digitale kompetencer

Modulet udbydes og gennemføres i et samarbejde mellem professionshøjskolerne Absalon og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Du vil derfor møde undervisere fra både Absalon og UCL på dette særligt tilrettelagte modul. Dette modul retter sig mod elevernes digitale kompetencer og omhandler derfor kompetenceområder som digital myndiggørelse, design, teknologisk handleevne og computationel tankegang. Modulet retter sig derfor både mod konkrete kompetencer indenfor teknologiforståelser, men også generelt mod arbejdet med elevernes digitale kompetencer fx i forbindelse med digital fabrikation

Gå på opdagelse i Absalons podcastunivers

Få faglig viden og inspiration direkte i øregangene, når og hvor du vil; på cyklen, i bilen, på løbeturen eller mens du vasker op.

Find alle vores podcasts her.