Tilrettelæggelse
Uddannelsen er bygget op af en grundfaglighed, som strækker sig lidt ud over første studieår. Uddannelsen er tilrettelagt uden praktikperioder på et praktiksted, men er i stedet tilrettelagt med praksislæringsforløb på uddannelsesstedet. Derefter følger specialiseringsdelen, som bl.a. indeholder valgfag og et tværprofessionelt modul. Studiet afsluttes med bachelorprojektet.
Undervisningsdagene på kombinationsmeritten er:
- 1. studieår: mandage og tirsdage
- 2. studieår: fredage og lørdage (seminarer)
På specialiseringsdelen specialiserer du dig inden for det fagområde, du har din erfaring fra. Hvis du f.eks. tidligere har arbejdet som pædagogmedhjælper indenfor specialområdet, vil du automatisk blive tildelt social- og specialpædagogik som specialisering.
Pædagoguddannelsen er en generalistuddannelse, så selvom du bliver tildelt specialiseringen i f.eks. social- og specialpædagogik, bliver du også på denne del af uddannelsen undervist inden for alle tre specialiseringer.
Arbejde samtidigt med studiet
Det er op til den enkelte studerende at aftale med sin arbejdsgiver hvor meget den studerende forventes at arbejde sideløbende med sit studie.
Se også
FAQ
-
Pædagoguddannelsen med merit er en særligt tilrettelagt uddannelse for ansøgere med minimum 2 års erhvervserfaring, og som er fyldt 25 år på optagelsestidspunktet, eller 5 års pædagogisk arbejdserfaring. Der gives merit for arbejdserfaringen, hvilket betyder, at du sparer 2 gange ½ års praktik i forhold til grunduddannelsen.
-
-
Som enkeltperson kan du søge model 1 for meritpædagoguddannelsen, da denne udbydes åbent på Campus Roskilde. Du har dog mulighed for at søge model 2, hvis Absalon har et rekvireret forløb i samarbejde med en eller flere kommuner.
Se her, om der er aktuelle hold på model 2, du kan søge. -
Flytning fra merituddannelsen eller til merituddannelsen til nogle af andre uddannelsesretninger er desværre ikke mulig.
Det vil også være vanskeligt at afholde orlov af forskellig karaktér under merituddannelsen, da en orlovsperiode vil få konsekvenser fx ved forlænget gennemførelsestid.
-
Pædagoguddannelsen med merit udbydes under Åben uddannelse. Det betyder, at der er fastsat en deltagerbetaling på ca. 10.000 kr. pr. semester. Bemærk, at du ikke får pengene igen, hvis du springer fra et semester. Du kan heller ikke gemme betalingen til et senere semester. Der skal desuden regnes med udgifter til undervisningsmaterialer.
Prisen fastsættes en gang årligt og afhænger af den deltagerbetaling, der vedtages på finansloven
-
SVU
På Model 1 kan man søge om SVU på det første studieår. Vi anbefaler at du hurtigst muligt efter optagelse på uddannelsen søger om SVU.
Du søger digitalt om SVU via www.svu.dk ’Søg SVU’
Husk at vælge ansøgningsskemaet ’SVU til uddannelse på videregående uddannelse’.
OBS! Model 2, fællesmeritten, udbydes kun som rekvirerede forløb og der kan ikke søges SVU for denne model for meritpædagoguddannelsen.
Omstillingsfonden
Med omstillingsfonden kan du i 2024 få dækket dit deltagergebyr med op til 10.000 kroner om året. Læs mere her
-
Der er studiestart i september og februar.
-
Ja – det kan du godt. Det er op til den enkelte studerende at aftale med sin arbejdsgiver hvor meget den studerende forventes at arbejde sideløbende med sit studie.
Model 1: På kombinationsmeritten er der på første studieår, der er på fuld tid og med et study load på 37 timer, 2 dages fremmøde på studiet om ugen. Dette muliggør, at den studerende kan være 3 dage på sin arbejdsplads. På 2. og 3. studieår er undervisningen tilrettelagt med fremmøde på 4 x 2-dages seminarer pr. semester og med et study load på 25 timer, og der kan den studerende være på arbejdspladsen 3 dage eller mere om ugen.
Model 2: På fællesmeritten er den studerende på studiet 2 dage om ugen i alle 3,5 studieår, og med et study load på 25 timer på alle 3,5 studieår, hvilket muliggør, at den studerende kan være på arbejdspladsen 3 dage om ugen under hele uddannelsen.
-
Nej det skal man ikke. Se adgangskrav her
-
Ja. Meritpædagogudddannelsen er en enhedsuddannelse, hvor de enkelte specialiseringsretninger ikke anses som karrierespor men nærmere som toninger inden for bestemte områder. Du vil derfor kunne søge job inden for hele det pædagogiske felt efter endt uddannelse.