Gå til hovedindhold

Merituddannelse Meritpædagog - Model 1

På denne model studerer du i 3 år. Det første studieår er på fuld tid med 2 dages fremmøde på studiet om ugen, og de øvrige aktiviteter på uddannelsen er netbaserede. Study load er det første studieår på 37 timer om ugen.

I det første studieår har du mulighed for at være på din arbejdsplads 3 dage om ugen.

De følgende 2 år studerer du på deltid med et study load på 25 timer om ugen. Undervisningen er i de sidste to år af uddannelsen tilrettelagt med 4 x 2-dages seminarer pr. semester. Øvrige aktiviteter er netbaserede.

I de to år, hvor undervisningen er tilrettelagt med seminarer, har du mulighed for at være på din arbejdsplads 3 eller flere dage om ugen.

Udbydes i Roskilde både ved sommer og vinteroptag og som rekvirerede forløb.

Tilrettelæggelse

Uddannelsen er bygget op af en grundfaglighed, som strækker sig lidt ud over første studieår. Uddannelsen er tilrettelagt uden praktikperioder på et praktiksted, men er i stedet tilrettelagt med praksislæringsforløb på uddannelsesstedet. Derefter følger specialiseringsdelen, som bl.a. indeholder valgfag og et tværprofessionelt modul. Studiet afsluttes med bachelorprojektet.

Undervisningsdagene på kombinationsmeritten er: 

  • 1. studieår: mandage og tirsdage
  • 2. studieår: fredage og lørdage (seminarer) 
Grafisk figur de viser uddannelsens tilrettelæggelse

På specialiseringsdelen specialiserer du dig inden for det fagområde, du har din erfaring fra. Hvis du f.eks. tidligere har arbejdet som pædagogmedhjælper indenfor specialområdet, vil du automatisk blive tildelt social- og specialpædagogik som specialisering.

Pædagoguddannelsen er en generalistuddannelse, så selvom du bliver tildelt specialiseringen i f.eks. social- og specialpædagogik, bliver du også på denne del af uddannelsen undervist inden for alle tre specialiseringer.

Læs mere om specialiseringer på pædagoguddannelsen her 

Arbejde samtidigt med studiet

Det er op til den enkelte studerende at aftale med sin arbejdsgiver hvor meget den studerende forventes at arbejde sideløbende med sit studie.

FAQ