
Merituddannelse
Social- og specialpædagogisk meritpædagoguddannelse
Få besked når der er nyt om uddannelsen
Tilmeld dig herMerituddannelse
Få besked når der er nyt om uddannelsen
Tilmeld dig herEn meritpædagoguddannelse, der er social- og specialpædagogisk tonet, er oplagt for dig, som allerede har erfaring med at arbejde inden for social- og specialområdet og ønsker ”at få papir” på det, som du allerede kan.
Det kræver:
En deltidsuddannelse, hvor medarbejderen kan arbejde ved siden af undervisningen, som ligger to dage om ugen.
Uddannelsen er en deltidsuddannelse, med undervisning 2 dage om ugen.
Uddannelsen er bygget op af en grundfaglighed, som strækker sig over de to første studieår. 1. praktik er udstrakt over en længere periode og indgår som en af de to uddannelsesdage på grundfagligheden.
Derefter følger valgfag og specialiseringsdelen social og specialpædagogik, som bl.a. indeholder et tværprofessionelt modul. Studiet afsluttes med bachelorprojektet.
Pædagoguddannelsen er en generalistuddannelse, så selvom du bliver tildelt specialiseringen social- og specialpædagogik, kan du også finde arbejde indenfor dagtilbudsområdet og det skole- og fritidspædagogiske område.
Næste studiestart: 1. september 2025
Holdoprettelse: Der oprettes studiepladser på betingelse af, at der er ansøgere til et fuldt hold på minimum 35 studerende.
Til din ansøgning kan du vedlægge en:
Uddannelsen har en deltagerbetaling på ca. 10.000 kr. pr. semester. Derudover vil der være udgifter til undervisningsmaterialer, på ca. 5000,- kr. til hele uddannelsen.
Lige nu kan ansøgere, der arbejder på specialiserede sociale tilbud og starter uddannelsen den 1. september 2025, søge puljemidler, der dækker hele uddannelsesudgiften. Pt. tilbyder vi 70 pladser, som fordeles efter først-til-mølle princippet.
Uddannelsen er for dig, der allerede arbejder inden for området, fx som omsorgs- og pædagogmedhjælper eller lignende, og som måske er ufaglært eller har PAU-uddannelse.
Pædagoguddannelsen med merit er en særligt tilrettelagt uddannelse for ansøgere med minimum 2 års erhvervserfaring, og som er fyldt 25 år på optagelsestidspunktet, eller har 5 års pædagogisk arbejdserfaring. Der gives merit for arbejdserfaringen, hvilket betyder, at du sparer 2 gange ½ års praktik i forhold til grunduddannelsen.
Du skal:
Eksempler på pædagogisk erhvervserfaring kan være som dagplejer eller pædagogmedhjælper.
Hvis du ikke opfylder de formelle uddannelseskrav, så har mulighed for at ansøge om få en individuel kompetencevurdering (IKV).
Med en IKV får man en vurdering af ens samlede viden, færdigheder og kompetencer. Læs mere her
Pædagoguddannelsen med merit udbydes under Åben uddannelse. Det betyder, at der er fastsat en deltagerbetaling på ca. 10.000 kr. pr. semester. Bemærk, at du ikke får pengene igen, hvis du springer fra et semester. Du kan heller ikke gemme betalingen til et senere semester. Der skal desuden regnes med udgifter til undervisningsmaterialer.
Arbejder du fx på et botilbud, et opholdssted eller en døgninstitution. Så har du nu muligheden for at få deltagergebyret betalt via midler fra Social- og Boligstyrelsen. Pt. tilbyder vi 70 pladser, som fordeles efter først-til-mølle-princippet.
Lige nu kan medarbejdere på specialiserede sociale tilbud og som starter på uddannelsen 1. september 2025 søge om puljemidler, der dækker hele uddannelsesudgiften alle 3,5 år. Pt tilbyder vi 35 pladser, som fordeles efter først-til-mølle- princippet.
Omstillingsfonden
Med omstillingsfonden kan du i 2025 få dækket dit deltagergebyr med op til 10.000 kr. om året. Læs mere her
Ja – det kan du godt.
På den social- og specialpædagogiske merit (også kaldet fællesmeritten) er den studerende på studiet 2 dage om ugen i alle 3,5 studieår, og med et study load på 25 timerom ugen i alle 3,5 studieår, hvilket muliggør, at du kan være på arbejdspladsen 3 dage om ugen under hele uddannelsen.
Det kan dog være, at dine timer og vagter skal planlægges anderledes, så du kan følge undervisningen og samtidig have timer nok til, at din økonomi hænger sammen. Det er derfor vigtigt, at du laver en aftale med din arbejdsgiver om tilrettelæggelse af dit arbejde, mens du studerer. FOA og Socialpædagogerne kan evt. hjælpe med råd og vejledning.
Der er studiestart i 1. september
Nej det skal man ikke, dog skal man være i arbejde på en specialiseret pædagogisk institution, for at få tildelt en af de gratis studiepladser.
Hvis man ikke er i arbejde, skal man selv betale deltagergebyret på 10.000 kr. pr. semester.
Ja. Meritpædagogudddannelsen er en enhedsuddannelse, hvor de enkelte specialiseringsretninger ikke anses som karrierespor men nærmere som toninger inden for bestemte områder. Du vil derfor kunne søge job inden for hele det pædagogiske felt efter endt uddannelse.
Praktikken er en obligatorisk del af Social- og specialpædagogisk meritpædagoguddannelsen. I stedet for at tage i praktik på et område, du allerede kender godt, kan du bruge dit praktikforløb til at snuse til andre områder af socialpædagogikken.
For mange studerende på meritpædagoguddannelsen er det flere år siden, at de sad på skolebænken. Derfor kan Absalon hjælpe med intro til studieteknik, opgaveskrivning og at læse faglitteratur.
PAU-uddannelsen er en erhvervsuddannelse, mens meritpædagoguddannelsen er en professionsbachelor. Så har du allerede en PAU-uddannelse er den et godt grundlag til at søge ind og læse videre til meritpædagog.