Gå til hovedindhold

Professionsbachelor i Offentlig administration

Administrationsbacheloruddannelsen er for dig der interesserer dig for politik, samfund, økonomi og jura og som drømmer om at være med til at skabe forandring og resultater, som det faglige bindeled på tværs af projekter, afdelinger og fagligheder i større organisationer.

Uddannelsen ruster dig til en karriere i såvel et ministerium, en kommune, en region, EU eller i en privat virksomhed. Mulighederne er mange, og du kan i høj grad selv være med til at skabe dem.

Om uddannelsen

Uddannelsen er en fuldtidsuddannelse på 3½ år, i alt 210 ECTS-point.

Uddannelsen består af et grundforløb på 1½ år, hvor du blandt andet studerer jura, økonomi, organisation, politik, kvalitetssikring og projektstyring.

Herefter vælger du selv fire moduler, og skaber din egen unikke uddannelsesprofil. Valgmoduler kan du også tage på andre uddannelser og uddannelsesinstitutioner.

Du afslutter uddannelsen med et praktikophold og et bachelorprojekt.

Det siger de studerende

Tanja Beckmann Sørensen

”Som administrationsbachelor har man enormt meget at byde på, og man kan ende med at lave alt muligt forskelligt med uddannelsen i bagagen. Det handler meget om ens personlige interesser, og man kan i høj grad selv være med til at definere ens fremtid.”

Læs her om Tanjas karrierevej gennem forskellige job til drømmestillingen som bosætningskoordinator i Guldborgsund Kommune.

Berit Haugaard Jereminsen

"En ambassade er meget mindre, end folk regner med, man skal være i stand til at varetage alle Danmarks interesser. Derfor er arbejdsopgaverne også meget varierede. Det var mig og ambassadøren, der stod for kampagnen, men da han ofte havde travlt, havde jeg et stort ansvar."

Læs mere om Berits praktikophold den danske ambassade i Norge, der bød på masser af faglige udfordringer og en tovholdertjans på kampagnen #NorgeTrenerDanmark.

Pernille Nielsen

”Uddannelsen er bred, og det kan jeg godt lide. Den åbner mange døre. Både i forhold til jobs indenfor økonomi eller i forbindelse med et projekt. Der er mange steder, jeg kan arbejde med min profil,” siger Pernille Nielsen, der arbejder som uddannelseskoordinator på NSR-sygehusene.

Læs mere om hvilke kompetencer Pernille har taget med fra uddannelsen og ud på arbejdsmarkedet. 

Sabina Nørholm

”Jeg fik vist kun søgt seks-syv stillinger, inden jeg blev indkaldt til samtale på Næstved Sygehus, hvor de skulle bruge en HR-konsulent. Det var et drømmejob for mig, men jeg havde jo ingen praktisk erfaring inden for det felt, så jeg troede ikke, at jeg havde den store chance”, fortæller Sabina Nørholm, der fik arbejde kun tre dage efter eksamen.

Læs mere om Sabinas job som HR-konsulent og hvordan hendes valgfag har været med til at forme hendes profil.

Hvad laver en admininstrations-bachelor?

Lyt med og bliv klogere på det spørgsmål i denne podcast, hvor tidligere studerende Søren Nexø, ansat i Roskilde Kommune, fortæller om sit arbejde som ansvarlig for brevstemmer under folketingsvalget 2022.

Fremtid og karriere

Du vil blive ansat til at udføre mange forskellige typer af administrativt arbejde som fx projektledelse, økonomistyring, analyse og udviklingsarbejde, sagsbehandling, politikudvikling og diverse konsulentopgaver.

Det siger arbejdsgiverne

Handicap og Psykiatri i Næstved Kommune

”Vi er et stort sted, og vi har ofte brug for medarbejdere, der kan arbejde med de koordinerende opgaver og udviklingsprojekter, der har tværgående karakter” siger Bo Gammelgaard, der er centerchef hos Handicap og Psykiatri. Derfor ansatte han den færdiguddannede administrationsbachelor Rune som konsulent.

Læs mere om hvorfor Rune var attraktiv for Næstved Kommune.  

HR, Uddannelse og Forskningsafdelingen på Slagelse Sygehus

”Det specielle ved vores administrationsbachelorer er, at de har et administrativt blik, og at de er meget allround, samtidig med at de har et skarpt blik på styring og ledelse,” forklarer Lene Daugaard, leder af HR, Uddannelse og Forskningsafdelingen på Slagelse Sygehus.

Læs mere om hvorfor administrationsbachelorernes tværfaglighed er noget Lene vægter højt.

Udlændingestyrelsen i Næstved

”Jeg kan tydeligt mærke, at Nadine, vores administrationsbachelor, virkelig forstår det politiske aspekt, der er ved at være embedsmand i en styrelse, der er underlagt folketinget og den siddende regering. Hun har en god politisk fornemmelse,” forklarer Charlotte Hatting, teamleder i Udlændingestyrelsen.

Læs her hvorfor Nadines politiske og organisatoriske indsigt er meget værdsat af Charlotte.

Mød os - dit uddannelsesvalg

Læs mere om hvordan, hvornår og hvor du kan møde Absalon - f.eks. på uddannelsesmesser, Åbent Hus-arrangementer eller gennem brobygningsforløb.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsservice og få besked, når der er nyt om vores uddannelser, events og deadlines.