Gå til hovedindhold

Uddannelsesforløb Fokus på smag og måltider

Arbejder du i et professionelt køkken og ønsker inspiration og faglig udvikling inden for smag og smagsoplevelser?

Dette uddannelsesforløb består af et selvstændigt smagskursus og tre diplommoduler. Efter endt forløb kan du kalde dig "Smag- og måltidsudvikler"

Illustration af uddannelsesforløbet

Uddannelsesforløbet består af:

  • Et 2 dages kursus med fokus på smag (Du kan tage smagskurset alene eller sammensætte en pakkeløsning med studieforberedende dage samt de tre moduler)

     
  • 2 studieforberedende dage, hvor der er fokus på at klæde dig godt på til uddannelsesforløbet ved hjælp af træning i studieteknik og gennemførelse af prøver (anbefales)

Samt 3 diplommoduler fra den ernæringsfaglige diplomuddannelse,

der giver dig formelle kompetencer på diplomniveau:

  • Fødevarekvalitet - med fokus på smagens betydning for fødevarekvalitet og måltidsoplevelse (6 dage)

     
  • Måltidet belyst ud fra et brugerperspektiv - med fokus på  at højne måltidets kvalitet og brugernes madoplevelse  (3 dage)

     
  • Innovation projektledelse og intervention - med fokus på at udvikle, iværksætte og projektkoordinere nye koncepter med fokus på plantebaserede måltider i det professionelle køkken. (6 dage)
Det er tydeligt, at vi kommer med en ny energi og har fået flere ord på, hvad smag er. F.eks. snakker vi ofte konsistens på jobbet, og det er jeg bedre rustet til nu. Vi har haft nogle lærerige og superspændende opgaver som f.eks. at medbringe en anrettet ret fra Fælleskøkkenet til uddannelsesstedet og sammen beskrive og identificere de fem smage i retten. Vi har også produceret en video om flowet og en rets vej gennem køkkenet.
Mie Thomsen
Fælleskøkkenet Sakskøbing

Studieforberedende dage

Det kan anbefales at indlede de tre moduler med 2 studieforberedende dage, hvor der er fokus på at klæde dig godt på til uddannelsesforløbet ved hjælp af træning i studieteknik og gennemførelse af prøver.

Læs mere her

Kontakt vedrørende fagligt indhold