Gå til hovedindhold

Find uddannelser, moduler og kurser

Skal du være fagligt fyrtårn i arbejdet med den styrkede læreplan og være med til at fremme faglig refleksion og udvikling i dagtilbuddet, med fokus på læringsmiljøer?

Diplommodulet udvikler det faglige fyrtårns kompetencer til at indgå som faglig ressourceperson og forandringsagent, der kan hjælpe lederen med at facilitere fornyelses- og forandringsprocesser af det pædagogiske arbejde på baggrund af den styrkede pædagogiske læreplan.

Campus Slagelse
Modul
-

Social Inklusion

Står du som lærer eller pædagog midt i krydspresset med børn i inkluderende læringsfællesskaber i skolen, dagtilbud eller bosteder, så vil dette modul måske være relevant for dig.

Inklusion har længe været på den pædagogiske dagsorden, men hvad forstår vi ved inklusion og hvordan 'gør' vi inklusion i et minefelt af forskning, der viser modsatrettede resultater. Dette modul giver dig mulighed for at skærpe din viden og handlekraft forskning-, praksis- og udviklingsviden om styrket deltagelsesmuligheder i læringsfællesskabet.

Campus Slagelse
Modul
-

Skolens naturfaglige kultur

Underviser du i naturfag? Har du interesse for koordinering og nytænkning af naturfaglige undervisningsforløb? Varetager du tilmed allerede vejledning og rådgivning af dine fagkolleger? Så skal du måske overveje at uddanne dig til naturfagsvejleder.

Du bliver klædt på til at vejlede fagkolleger, fagteam og ledelse om indhold, metoder og materialevalg i naturfagsundervisning. Du rustes samtidig til at tage initiativ til udvikling af evalueringskultur på skolen inden for naturfag samt til at bidrage til den naturfaglige debat.

På uddannelsesforløbet til Naturfagsvejleder vil du få et grundlag for at kunne varetage en styrende funktioner for skolens naturfagsundervisning. Derudover lærer du at initiere og bidrage til skolens udviklingsplaner på det naturfaglige områder, samt at udvælge og anvende den nye viden og naturfagsdidaktiske forskning i praksis.

Campus Roskilde
Modul

Ønsker du viden om læsning, stavning og skrivning og at kunne afdække skriftsproglige vanskeligheder hos unge og voksne med blik for den enkelte, så er dette modulet for dig.

Det at opsøge hjælp til afdækning af skriftsproglige vanskeligheder kan som ung og voksen være et stort skridt i sig selv. Det er derfor afgørende, at de i afdækningen bliver mødt af en fagperson, der forstår at skabe et trygt og empatisk rum med afsæt i solid læsefaglig viden.

Modulet klæder dig på fagligt til at afdække unge og voksnes skriftsproglige behov og lægger desuden vægt på mentaliserende redskaber som vej til formidling af disse til relevante målgrupper.

Campus Roskilde
Modul
-

Engelsk som kulturteknik

Underviser du i engelsk i grundskolen og ønsker du at videreuddanne dig inden for dit fag samt vejlede kolleger inden for engelskfagets forskellige områder, så er dette modul under uddannelsesretningen Engelskvejleder måske noget for dig.

Som engelskvejleder får du en central rolle i udviklingen af engelskfagets didaktik og evalueringskultur samt muligheden for at være med til at igangsætte og stimulere den faglige debat samt implementere udviklingsarbejder på din skole.

På engelskvejlederuddannelsen foregår studiet på følgende måde:

• 100 % virtuelt synkron og asynkron undervisning
• Forpligtende samarbejde i studiegrupper
• Studieaktiviteter før, under og efter undervisningen

E-læring
Modul
-

Teknologi og digitale læremidler i matematikfaget

Få styrket dine kompetencer i at udvikle og koordinere indsatser i forbindelse med skolens undervisning i matematik, gennem integration af praksiserfaring og udviklingsorientering i undervisningen.

Det er målet, at du gennem integration af praksiserfaring og udviklingsorientering opnår kompetencer til at vælge og anvende metoder samt kombinere faglig viden med didaktisk viden til identifikation af, refleksion over og vurdering af problemstillinger i praksis. Desuden kvalificeres du til at kunne igangsætte og stimulere den faglige debat, udviklingsarbejder samt vejlede om didaktiske perspektiver i forbindelse med planlægning, gennemførelse og evaluering af matematikundervisning i henhold til gældende læseplaner.
Hermed bliver du kvalificeret til at kunne udvikle og vedligeholde en evalueringskultur for matematikfaget på skolen.

Campus Roskilde
Modul
-

Neuropsykologi og neuropædagogik

Få en dyb og grundlæggende viden og forståelse for, hvordan neuropsykologiske forhold har betydning for menneskers reaktioner og adfærd, så du kan møde mennesker med et mere relevant pædagogisk tiltag.

Det pædagogiske arbejde, med mennesker med funktionsnedsættelser, diagnoser og handicaps, der har brug særlige rammer og støtte, er målrettet medborgerskab, deltagelse og resiliens - dette for at understøtte et liv,der er båret af livskvalitet, selvbestemmelse og deltagelse i sociale fællesskaber.

Et særlig stærkt fokus er på pædagogisk faglig kvalitet, hvor den enkelte borger er i centrum og hvor der arbejdes med pædagogisk faglig kvalitet med afsæt i recoverytilgang. Dertil kommer fokus på rehabilitering som en helhedsorienteret indsats, der kalder på vidensbaseredes indsatser og “lovende praksis”.

Campus Roskilde
Modul
-

Pædagogisk it og digitale læringsformer

Modulet udbydes og gennemføres i et samarbejde mellem professionshøjskolerne Absalon og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Du vil derfor møde undervisere fra både Absalon og UCL på dette særligt tilrettelagte modul.

Dette modul fokuserer på underviserens digitale kompetencer og på, hvordan og hvornår undervisningen kan understøttes digitalt.

Modulet giver dig en dybdegående indsigt i digitale teknologier og deres betydning for didaktik og læring

Modulets tilrettelæggelse
• Blended forløb med 2 gange fremmøde; et på campus i Slagelse og et i Odense. Resterende undervisning er synkron og asynkron online
• Hvor man skal indgå i et forpligtende samarbejde i studiegrupper
• Der vil være studieaktiviteter før, under og efter undervisningen

Blended learning refererer til en undervisningsmetode, der kombinerer traditionelle undervisningsmetoder med digitale læringsressourcer og online aktiviteter. Det er en blanding af face-to-face undervisning og e-læring, og det sigter mod at udnytte fordelene ved begge tilgange.

Campus Slagelse
Modul
-

Vejledning og organisatoriske læreprocesser

Skolens vejledere har fået en central plads i forhold til skolens udvikling. Teamet omkring skolens læringscenter har derfor brug for en lang række kompetencer i forhold til at indgå i projekter i relation til skolens udvikling, men også i forhold til den daglige vejledning af kollegaer.

Modulet Vejledning og organisatoriske læreprocesser handler om netop disse kompetencer.

Campus Roskilde
Modul
-

Fællesskabende Pædagogik

Er du nysgerrig på, hvordan du kan arbejde fællesskabende for børn/unge/voksne i udsatte positioner?

Campus Roskilde
Modul