Gå til hovedindhold

Professionsbachelor Pædagog

For dig der vil understøtte trivsel, læring og udvikling hos børn, unge og voksne.

Som pædagogstuderende får du både et teoretisk og praktisk grundlag for at arbejde med mennesker i alle aldre. Du kommer til at undersøge, reflektere over, udforske og handle aktivt ud fra forskellige pædagogiske tilgange, problemstillinger og scenarier både på campus og ude i praksis.

Undervejs i uddannelsen skal du i praktik i fire perioder, hvoraf to er ulønnede og to er lønnede.

Det siger de studerende

Sofie Ditte Berggren Nielsen

"Jeg ville gerne lære noget om mennesket, og så valgte jeg pædagogik i stedet for psykologi, fordi pædagogik handler om mennesker i alle aspekter, både børn, syge og voksne. Jeg ønskede et helhedsperspektiv på menneskeverdenen. Pædagogfaget er noget helt andet end fordommene. Vi skaber udvikling og trivsel," siger Sofie Ditte Berggren Nielsen.Læs mere om Sofie Ditte Berggren Nielsens valg af uddannelse. 

Foto af Sofie Ditte Berggren Nielsen

Mina Karim

Inden Mina Karim, 42 år, gik i gang med uddannelsen som meritpædagog, var hun ansat på en daginstitution i Næstved Kommune. Her ønskede man at tilbyde pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter en uddannelse som meritpædagog, og for Mina Karim betyder det, at hun siden studiestarten har modtaget fuld løn – og kommunen har også betalt udgiften til selve uddannelsen.Læs mere om Mina Karims vej til meritpædagogstudiet.

Foto af Mina Karim

Cecilie Pristed Jønsson

Matematisk opmærksomhed bringer de pædagogiske færdigheder ind i klasserummet, når Cecilie Pristed Jønsson, der er på tredje år af sin uddannelse, leger læring ind i børnene i sin praktik.

”Børnene opdager slet ikke, at de lærer noget, mens de leger. Det er helt vildt at se, hvor meget børnene lever sig ind i det,” siger Cecilie Pristed Jønsson, pædagogstuderende på specialiseringen Skole og fritid.Læs mere om Cecilie Pristed Jønssons valg af uddannelse. 

Foto af Cecilie Pristed Jønsson

Trine Hansen

Trine valgte pædagoguddannelsen, da hun her kan følge sit behov for at gøre en forskel for samfundets alleryngste borgere. 

”Pædagoger er med til at skabe de mennesker, der kommer ud i samfundet, så jeg synes, vi har et stort ansvar med den her uddannelse. Det er spændende at være med til at gøre en forskel,” siger Trine Hansen om sit valg af studie.Læs mere om Trine Hansen og hendes valg af studie. 

Foto af Trine Hansen

Om uddannelsen

Pædagoguddannelse er én samlet uddannelse, hvor du kvalificerer dig til hele pædagogens arbejdsfelt. Men samtidig er der i uddannelsen tre forskellige specialiseringer inden for dagtilbud, skole/fritid og social/special.

I løbet af uddannelsen vil du blive præsenteret for en lang række fagområder både teoretisk og praktisk inden for hele det pædagogiske arbejdsfelt, hvis målgruppe rummer mennesker i alle aldre og med forskelligt behov for pædagogisk indsats.

Foto af pædagogstuderende

Fremtid og karriere

Pædagoguddannelsen kvalificerer dig til at arbejde inden for hele det pædagogiske arbejdsfelt. Som pædagog kan du blive ansat i en lang række institutionstyper både i privat og offentlig regi.

Uddannelsesformer

Pædagoguddannelsen kan gennemføres som et dagstudium på ugens fem dage, men der er også mulighed for at læse uddannelsen på andre måder. Du kan f.eks  følge et af nedenstående formater:

Kontakt en studerende

Hør mere om studiet og livet som studerende. Du kan også blive studerende for en dag eller komme forbi til en rundvisning på campus.

Mød os - dit uddannelsesvalg

Læs mere om hvordan, hvornår og hvor du kan møde Absalon - f.eks. på uddannelsesmesser, Åbent Hus-arrangementer eller gennem brobygningsforløb.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsservice og få besked, når der er nyt om vores uddannelser, events og deadlines.