Gå til hovedindhold

Professionsbachelor Sygeplejerske

Som sygeplejerske opbygger du en omfattende viden om sundhed og sygdom. Du skal tage initiativ, koordinere og tage ansvar for sygepleje i samarbejde med andre fagprofessionelle.

Du har en central rolle i forhold til, at sundheds- og sygdomsforløb opleves sammenhængende for patient, borgere og pårørende - også i sundhedsvæsenets og velfærdssamfundets fremtidige udfordringer.

Foto af to sygeplejerskestuderende

Om uddannelsen

Sygeplejerskeuddannelsen er et fuldtidsstudie, der varer 3½ år og består af 7 semestre.

På uddannelsens 7 semestre opnår du viden, færdigheder og kompetencer til at arbejde som sygeplejerske.
Under uddannelsen får du undervisning i sygeplejefaget og en række forskellige fag som eksempelvis psykologi, anatomi, farmakologi, sygdomslære, etik og jura.

Undervisningen er både praktisk og teoretisk orienteret. Den praktiske undervisning, klinikken, foregår blandt andet i øvelseslokaler, i de kliniske hospitalsafdelinger og kommunale hjemmeplejer, der er tilknyttet Professionshøjskolen Absalon.

Læs mere om uddannelsen

På uddannelsen er du sikret en praktikplads gennem hele uddannelsen

De siger de studerende

Selver Avcil

Det lå næsten i kortene, at Selver Avcil, ville læse til sygeplejerske. Hun har villlet selve jobbet, siden hun var ti, og da hun efter niende klasse forlod folkeskolen, valgte hun ikke gymnasiet. Hun uddannede sig til først SOSU-hjælper og bagefter til SOSU-assistent. I dag kommer de valg hende i den grad til gode. 

Læs mere om Selvers vej ind til sygeplejen her

Foto af sygeplejerskestuderende
Foto af sygeplejerskestuderende med ældre borger

Fremtid og karriere

Når du har bestået din bacheloreksamen, giver Sundhedsstyrelsen dig en autorisation, som giver dig ret til
at arbejde som sygeplejerske. Du kan få job især inden for sundhedssektoren på sygehus, i hjemmeplejen eller psykiatrien.

Mød os - dit uddannelsesvalg

Læs mere om hvordan, hvornår og hvor du kan møde Absalon - f.eks. på uddannelsesmesser, Åbent Hus-arrangementer eller gennem brobygningsforløb.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsservice og få besked, når der er nyt om vores uddannelser, events og deadlines.