Gå til hovedindhold

Diplomingeniør i Maskinteknologi

Læs til diplomingeniør i maskinteknologi i et lille koncentreret miljø og i et tæt samarbejde med virksomheder igennem hele din studietid. Uddannelsen er for dig, der gerne vil arbejde med innovation, udvikling og optimering af nye tekniske produkter og systemer. Du omsætter viden om materialer, mekanik, automation og robotter til at skabe bæredygtige løsninger, som bidrager til den grønne omstilling.

Om uddannelsen

Igennem 3½ års uddannelse til diplomingeniør i maskinteknologi i Kalundborg møder du en højteknologisk industri på helt tæt hold, så du lærer at arbejde med de reelle problemstillinger, du kan komme ud for i en maskinteknologisk virksomhed.

Uddannelsen foregår i en tæt kobling mellem teori og praksis, hvor du opnår systemforståelse for komplekse industrianlæg og teknologier, så du kan arbejde både innovativt og lære at optimere produktion og processer i en virksomhed med øje for økonomiske, samfundsmæssige og miljømæssige hensyn.

En attraktiv uddannelse i Biotekbyen Kalundborg

Kalundborg og omegn er kendt som Biotekbyen, da den har en høj koncentration af bio- og maskinteknologiske virksomheder. Her finder du verdens største insulinfabrik, verdens største enzymproduktion, Danmarks største raffinaderi, verdens første industrielle symbiose og ikke mindst nogle af verdens dygtigste ingeniører. Alt det kommer du til at møde igennem uddannelsen i bl.a. projekter, virksomhedsbesøg, ved gæsteforelæsninger, i mentorforløb og i praktikperioden.

Det siger de studerende

Kamilla Maria Grøntved

"Jeg har altid været lidt genert og ikke spurgt, når jeg var i tvivl. Her har vi en virkelig god dialog, og alle mine spørgsmål er velkomne - også selvom jeg har spurgt 20 gange om det samme. Vores undervisere er også altid klar på at besvare en mail, hvis vi sidder og kæmper med en opgave.

Derudover er jeg særligt glad for den tværfaglighed, der er i vores projektforløb. Det binder fagene sammen, og man får øvet sig i at bruge, det som vi har lært i løbet af året." 

 

Nicolaj Grue Mortensen

”I løbet af min studietid har der været en tæt kontakt med virksomhederne i Kalundborg. Det har dannet en god bund for at få et netværk fx gennem gæsteforelæsninger og virksomhedsbesøg, hvor jeg har hørt mere om mulighederne inden for maskinteknologi. Det er rigtig fedt at mærke, at virksomhederne gerne vil os som studerende.” fortæller Nicolaj, som ved siden af studiet arbejder hos Novo Nordisk. 



Læs mere om Nicolajs uddannelsesvalg og studiejob

Peter Jespersgaard

Fra smed til diplomingeniør i maskinteknologi:



"Det er en uddannelse, som både er praksisnær og hands-on. Vi bliver også klædt på til at udtænke løsninger fra beregninger til planlægning. Det har været fedt og inspirerende at få lov til at ’sætte sit eget præg’ på de opgaver, vi arbejder med. Vi er et lille hold på uddannelsen, som har lært hinanden godt at kende. Og samtidig har vi haft et tæt samarbejde med top professionelle og engagerede undervisere, som vi altid har kunnet gå til for hjælp," fortæller Peter, som på 6. semester er i praktik hos Novo Nordisk. 

Læs mere om Jespers praktik og uddannelsesvej.

Peter Jespersgaard

Jakob Børsting

Jakob er fra det allerførste hold der startede på diplomingeniør i maskinteknologi i 2020:



"Der er et meget nært studiemiljø i Kalundborg. Vi holder øje med hinanden. Hvis man ikke kommer til undervisningen, så skriver vi til hinanden. Vi tager ansvar for hinanden, og det betyder meget for sammenholdet. Ingen sidder alene i et hjørne eller er for sig selv."

Læs om Jakobs oplevelser fra studiet og hans praktikophold hos ASA-LIFT. 

Portræt af Jakob i hans praktik hos ASA Lift
Maskintek

Fremtid og karriere

Som færdiguddannet diplomingeniør i maskinteknologi er du klar til et job i både små og store maskinteknologiske virksomheder. Du kan også vælge at læse videre til fx civilingeniør på et universitet i Danmark eller i udlandet.

Kontakt en studerende

Hør mere om studiet og livet som studerende. Du kan også blive studerende for en dag eller komme forbi til en rundvisning på campus.

Følg os på YouTube

På YouTube lægger vi videoer op fra vores projekter, faciliteter mv., så vi lover ikke, at det ikke bliver lidt nørdet ;-) Lad dig inspirere og se, om det mon kunne være en virkelighed, du gerne vil være en del af.

Mød os - dit uddannelsesvalg

Læs mere om hvordan, hvornår og hvor du kan møde Absalon - f.eks. på uddannelsesmesser, Åbent Hus-arrangementer eller gennem brobygningsforløb.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsservice og få besked, når der er nyt om vores uddannelser, events og deadlines.