
Akademiuddannelse
Akademiuddannelse
Uddannelsen giver dig forudsætninger for at deltage, når der skal udvikles og driftes automatiske anlæg i industrien.
På uddannelsen i automatik og drift får du kompetencer inden for både teknik, samarbejde og innovation. Du anvender din viden om hardware, konfiguration og software til udvikling og drift af automatiske og maskintekniske anlæg.
Du lærer at samarbejde om faglige og tværfaglige problemstillinger, og du kan håndtere tekniske udviklingsopgaver inden for dit område.
Gennem valgmodulerne kan du desuden få særlig viden om procesteknologisk drift og sikkerhed i forbindelse med arbejde på en olieplatform.
Hvis du ønsker at tage en hel uddannelse, skal du gennemføre:
Hele uddannelsen er på 60 ECTS point, men du kan også vælge kun at tage enkelte moduler. Uddannelse skal være afsluttet senest 6 år efter, den er påbegyndt.
Hvert modul er en faglig afgrænset enhed, og du kan således vælge at studere et enkelt modul som led i din efteruddannelse.
Undervisningen tilrettelægges med en eller to undervisningsdage pr. uge. Vi forventer at du er studieaktiv, i forhold til forberedelse, litteraturlæsning og udarbejdelse af skriftlige opgaver m.m.
2 x 10 ETCS
Uddannelsen henvender sig fx til faglærte, der skal løse opgaver i produktionen på et videregående niveau: Automatik- og procesuddannede, smede, mekanikere, elektrikere og personer, der arbejder som automatik- eller driftsteknikere.
Du kan være selvstændig eller ansat i et firma, der leverer automationsløsninger til kunder. Du kan også arbejde i en produktionsvirksomhed, hvor automation er en del af den daglige drift, eller hvor virksomheden overvejer at introducere robotteknologi i produktionen.
Drømmer du om at sammensætte din efteruddannelse så den matcher tværfagligheden i din arbejdsvirkelighed?
Et fleksibelt forløb giver dig mulighed for at sammensætte din efteruddannelse med et modulvalg, der ikke følger efteruddannelsernes almindelige opbygning.
Læs mere her
For at blive optaget på uddannelsen skal du have bestået en af følgende uddannelser:
Desuden skal du have 2 års relevant erhvervserfaring.
Du tilmelder dig på siden for det modul du ønsker optagelse på.
Hvert modul er en faglig afgrænset enhed, og du kan således vælge at studere et enkelt modul som led i din efteruddannelse.
Dokumentation
Når du ansøger om at bliver optaget på et modul, vil du blive bedt om at uploade dokumentation for at du opfylder hhv. kravet om en relevant adgangsgivende uddannelse og kravet om relevant erhvervserfaring.
Kommunikation omkring din ansøgning og optagelsesbrev
Al kommunikation i forbindelse med din tilmelding, til en aktivitet, vil foregå via nemStudie.dk.
Det vil også være i nemStudie, at du vil modtage dit optagelsesbrev.
Det er dit ansvar at følge status på din(e) ansøgning(er) og at reagere på de handlinger, der evt. kræves af dig i forbindelse med sagsbehandlingen.
Med omstillingsfonden kan du i 2024 få dækket dit deltagergebyr med op til 10.000 kroner om året.
--------------
De fleste ansatte, som er omfattet af en overenskomst, har mulighed for at søge en kompetencefond om tilskud til betaling af deltagerprisen på et efteruddannelsesforløb, og også ofte til undervisningsmaterialer og transport. En lang række af Absalons akademi- og diplommoduler er forhåndsgodkendt i kompetencefondene, hvilket gør det nemt at søge. Hvilken kompetencefond som er relevant, afhænger af hvilken overenskomst du er ansat under.
På det offentlig område er der følgende kompetencefonde:
På det private område er der en lang række kompetencefonde, hvoraf nogen af de største er Industriens Kompetencefond og Kompetencefonde.dk. Kontakt din fagforening for at afklare, hvilken kompetencefond, som er interessant for dig.
Hvornår er det relevant at ansøge om dispensation?
En akademi- eller diplomuddannelse skal som udgangspunkt afsluttes inden 6 år efter den er påbegyndt. Dette er hensigtsmæssigt i forhold til at skabe sammenhæng i den studerendes undervisningsforløb og i forhold til, at den viden og studieordning, der arbejdes ud fra, løbende forandres og revideres.
Der kan ansøges om dispensation for 6 års reglen hvis du pga. særlige omstændigheder ikke har kunnet færdiggøre din uddannelse indenfor 6 år. Dette er at forstå som forhold, du ikke selv har haft indflydelse på. Eksempelvis sygdom eller ulykke hos dig selv eller nærmeste pårørende.
Bemærk
For at opnå dispensation gælder følgende for begge uddannelser:
Ansøg om dispensation for 6 års reglen her (kræver login med MitID)
Har du spørgsmål til dispensationsansøgningen, kan du kontakte studie- og karrierevejleder i Absalons efteruddannelser på evu-vejledning@pha.dk
Overvejer du at gå i gang med en akademi- eller diplomuddannelse hos Professionshøjskolen Absalon, kan det være relevant at få foretaget en realkompetencevurdering (RKV).
Fordelene ved en realkompetencevurdering er, at du fx. kan blive optaget på en uddannelse, selvom du ikke opfylder de formelle adgangskrav, og at du kan få afklaret eventuelle muligheder for at få afkortet dit uddannelsesforløb.
ECTS-point er en måleenhed, der udelukkende angiver arbejdsbyrden og ikke uddannelsesforløbets sværhedsgrad.
Hvert modul i en uddannelse tildeles et antal point, som udtrykker den arbejdsindsats, vi vurderer, at du som studerende skal yde for at gennemføre det enkelte modul.