

Hvad vil det sige at samskabe med borgerne og deres netværk, hvordan adskiller det sig fra inddragelse, hvad betyder samskabelse for fagligheden og for den faglige rolle, og hvad betyder det for borgerne, at de er med til at samskabe?
Professionshøjskolen Absalon tilbyder relevant og praksisnær kompetenceudvikling i form af:
- Diplommoduler
- Kurser
- Skræddersyede forløb, udviklet og tilpasset jeres ønsker og behov
Vi samarbejder også gerne om projekter for at skabe løsninger, der understøtter netop jeres praksis og udfordringer.
Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at styrke jeres faglige kompetencer og skabe værdi for jeres organisation.
Samskabelse er både noget helt andet og meget mere end inddragelse. Samskabelse er en tilgang og et mindset, hvor man møder borgeren og dennes netværk som ligeværdige parter, og hvor man tager udgangspunkt i, at borgeren både ejer problemet og løsningen. Det er ikke muligt for fagprofessionelle at løse borgernes problemer, men derimod kan vi facilitere en forandring og en afklaringsproces.
Samskabelse er en faglig forståelse, hvor I anvender jeres faglighed på nye måder, og inviterer netværk og civilsamfundet med i samarbejdet, fordi I ved at det skaber en reel forandring, og fordi I har redskaberne til at facilitere dette samarbejde.
Hvad sker der på området lige nu?
Både på børne- og ungeområdet og på voksenområdet, er der stort fokus på at sikre en helhedsorienteret indsats for borgerne, hvor de indsatser og den støtte, der ydes, er afstemt på tværs af forvaltninger og sektorer, og så det sikres at indsatserne ikke modarbejder hinanden.
Samtidig sker er også en faglige udvikling, hvor der tages udgangspunkt i de ønsker, håb og drømme borgeren har, uanset om det er et barn eller en voksen, og der er et stort ønske om at borgeren har et ejerskab i forhold til sin egen sag, og på at gøre brug af at invitere netværk og civilsamfund med ind i samarbejdet.
Der hvor denne udvikling er tydelig, er fx i det moderne børnesyn, som Barnets lov er inspireret af, og det ses i den recovery-orienterede rehabilitering, som blandt andet VUM 2.0 og en række indsatser og metoder er baseret på.
Samskabelse på det sociale område, handler netop om at sikre afstemt indsatser, give borgeren ejerskab og udvikle sin egen faglighed og rolle, så man anvender sin faglighed til at facilitere løsninger og ikke til at fx udtænke løsninger.
Praksisnær kompetenceudvikling i forhold til samskabelse
Absalons kompetenceudviklingsforløb er designet som dialogbaseret undervisning, hvor vi tager udgangspunkt i jeres praksis. Vi kombinerer vidensoplæg og refleksion med praksisnære øvelser, der gør det muligt for jer at omsætte ny viden direkte til jeres arbejde.
Vi skræddersyr indholdet, så det passer til jeres behov. Ud over en indføring i hvad samskabelse handler om, kan kurset også indeholde viden om sammenhængen til relationel velfærd, recovery-orienteret rehabilitering eller det moderne børnesyn.aksis i relation til samarbejdet med og omkring voldsudsatte mennesker.
-
- Opdateret viden om samskabelse, i forhold til jeres arbejde, baseret på den nyeste viden og aktuelle tendenser inden for området.
- Erfaringer i at arbejde mere samskabende.
- Et fælles fagligt mindset, der tager afsæt i samskabelse og en relationel tilgang (herunder recovery-orienteret rehabilitering og det moderne børnesyn).
- Konkrete greb, redskaber og metoder der støtter jeres arbejde med at samskabe.
- Fælles refleksioner og drøftelser der kan bane vejen for fælles udvikling.
- Samskabelse som fagligt mindset med udgangspunkt i det moderne børnesyn, recovery-orienteret rehabilitering og relationel velfærd.
- Helhedssyn og ressourceperspektiv samt risiko- og beskyttelsesfaktorer
- Samskabelse i et forebyggelsesperspektiv
- Roller og etik i samskabelse
- Tværprofessionel og tværsektoriel samskabelse
-
Absalons kompetenceudviklingsforløb er designet som dialogbaseret undervisning, hvor vi tager udgangspunkt i jeres praksis. Vi kombinerer vidensoplæg og refleksion med praksisnære øvelser, der gør det muligt for jer at omsætte ny viden direkte til jeres arbejde.
Skal vi skræddersy et uddannelsesforløb til dig og dine kollegaer?
Kontakt en af vores konsulenter og hør om mulighederne.