Gå til hovedindhold

Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning

Diplomuddannelsen i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning (DUEK) giver dig et bredt fundament af viden og værktøjer til at imødekomme menneskers forskellige vejledningsbehov og til at varetage vejledningens mangesidede opgaver.

I de mange valg og overgange, som unges og voksnes uddannelses- og arbejdsliv kan omhandle, skal du som professionel vejleder kunne tilbyde den støtte, den samtale, de aktiviteter og den læring, der gavner dem, du vejleder. Du skal medvirke til, at de vejledte får nye perspektiver og ser nye muligheder, når det gælder fremtidens veje og valg.  

Du skal endvidere kunne iværksætte forløb og aktiviteter for vejledningens målgrupper. Du skal samarbejde med de mange aktører, der er omkring de vejledte og vejledningen. Du skal samtidig have fokus på vejledningens samfundsmæssige rolle og på, hvad vejledningens rolle er i den funktion, du selv vejleder i.

Med diplomuddannelsen bliver du rustet til at agere i vejledningens spændende og alsidige arbejdsfelt. Du får desuden rig lejlighed til at udforske og dygtiggøre dig inden for de specifikke vejledningsopgaver og –temaer du særligt interesserer dig for.

 

Sammensæt din egen individuelle diplomuddannelse

Du kan sammensætte din egen individuelle diplomuddannelse på flere måder afhængig af dine personlige kompetenceudviklingsønsker og karrieremål.

En diplomuddannelse er en erhvervsrettet videregående uddannelse, der er sammenlignelig med bachelorniveau. En diplomuddannelse kan tages på enten deltid eller heltid. Samlet udgør en diplomuddannelse 60 ECTS-point.

Læs mere her