Gå til hovedindhold

Jeg vil være en del af et projekt og se det udvikle sig

Alex Vinding Dahl er 30 år og studerer diplomingeniør i maskinteknologi på Absalon i Kalundborg. Han er flyttet til Kalundborg for netop at studere og har i dag studiejob hos Novo Nordisk.

Alex Novo

Alex ser flere kvaliteter ved at læse til maskiningeniør i netop Kalundborg, og han fortæller her, hvordan han oplever studiemiljø og omgivelser, nu hvor han ser tilbage på sine to første semestre på Absalon i Biotekbyen. 

Fagstærke undervisere

Alex har i forvejen en uddannelse som procesoperatør fra EUC Nordvestsjælland og to års bacheloruddannelse i Produktion og Konstruktion fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet).

”Jeg flyttede til Kalundborg fra Ballerup netop for at læse til maskiningeniør, fordi jeg savnede mere viden om automationsdelen. Jeg har altid været teknisk interesseret, og mine styrker har været inden for bl.a. matematik og fysik. De undervisere, der er på Absalon, var et kvalitetsstempel, fordi jeg vidste at de var dygtige fx Jim Larsen McLean, som jeg i forvejen kendte fra YouTube” siger Alex, som startede sit første semester i efteråret 2021.

Spritnye campusfaciliteter

Idéen om at blive en del af noget nyt, så Alex frem til.

”Det er fedt, at man har indflydelse på at forme uddannelsen og fagene, fordi det er så ny en uddannelse. På campus er der flere gode faciliteter som fx en god kantine og vores fredagsbar, og der ligger også et fitnesscenter i nærheden. Maskiningeniørerne holder til hos Helix Lab, som er nabo til Absalon, hvor vi laver projekter i robotlaboratoriet. Alt er nyt her. Vi mangler ikke noget af det mekaniske udstyr til at udføre vores projekter” fortæller Alex, som i løbet af uddannelsen skal rotere mellem forløb inden for bl.a. elektronik, automation og proces.

Et godt fællesskab

”Absalon har et hyggeligt studiemiljø, fordi vi er en mindre gruppe studerende, som kender hinanden godt. Vi har fået et tæt forhold til hinanden, og vi arrangerer ting med hinanden, fx spiller vi badminton sammen om onsdagen” siger Alex, som generelt tager byen aktivt i brug: ”Jeg er et friluftsmenneske, så det er rart, at der ikke er langt ud til god natur. Hvis jeg har tidligt fri, tager jeg på vandreture, og ellers kan jeg godt lide at tage på fiske- eller dykkertur i weekenderne.”
Alex Vinding Dahl
Diplomingeniørstuderende i maskinteknologi
Grillhygge på havnen

Grillhygge på Kalundborg Havn med medstuderende

Tæt kontakt med industrien

På uddannelsen bliver de studerende undervist i systematisk problemløsning, der tager afsæt i konkrete cases fra arbejdslivet. Alex har en fast studiedag om ugen, hvor han arbejder i et projektteam hos Novo Nordisk i Kalundborg.

”Uddannelsesstrukturen giver os muligheden for at lære en masse mennesker at kende og danne nye netværk med dygtige fagpersoner fra industrien. Den praktiske erfaring giver en bedre forståelse for de begreber og termer vi lærer på studiet og dem bruger jeg aktivt på min arbejdsplads” forklarer Alex, der i løbet af studiet på Absalon har fundet sin rette hylde.

Kreativiteten sættes i spil

”Jeg har altid været teknisk interesseret. Men jeg har også fundet ud af, at det jeg brænder for er, at være en del af et projekt, hvor jeg kan være med til at se, hvordan det udvikler sig. Her kan man være kreativ, og dagene ser aldrig ens ud” siger Alex, som afslutningsvist påpeger, at man kan drage paralleller mellem at være maskiningeniør og opfinder: ”Man kan få en idé, tegne det i et CAD-software system, og bagefter gå ud og bygge det i værkstedet. Så vejen fra idé til produkt er kort. Hvis man ønsker en uddannelse, hvor man kan sætte kreativiteten i spil og løse forskellige problemstillinger, så er uddannelsen som maskiningeniør et rigtig godt bud.”

Er du nysgerrig på Alex og hans liv som studerende i Kalundborg, kan du følge hans profil på Instagram.

Alex fisker