Gå til hovedindhold

Sciencepædagogik

Hvordan kan man arbejde med science i børnehøjde? Det er temaet i denne udgave af PædTalks, hvor gæsterne Annika Foxby og Rikke Klith Jensen, begge fra pædagoguddannelsen på Absalon, og Carina Olsen, der er pædagog ved naturbørnehaven Bangsebrohuset i Guldborgsund Kommune, deler ud af deres erfaringer fra projektet 'Naturlig science'.

Med science kan pædagoger i daginstitutioner åbne for en helt ny tilgang til, hvordan børnene oplever verden. Men det kræver, at pædagogerne tør lægge de fastlagte skemaer på hylden for en tid, og kaste sig ud i de åbne spørgsmål – uden nødvendigvis selv at kende svaret.

Det er et af temaerne, som tages op i denne uges udgave af PædTalks, hvor emnet er sciencepædagogik.

Værten er specialkonsulent Michel Bech Winckler, og han taler med lektor Annika Foxby og adjunkt Rikke Klith Jensen, begge fra pædagoguddannelsen på Absalon. Men i studiet er også Carina Olsen, der er pædagog ved naturbørnehaven Bangsebrohuset i Guldborgsund Kommune.

Lyt med her:

De vigtigste pointer fra podcasten

Hvis du vil have de vigtigste pointer fra denne podcast på skrift, kan du finde dem i denne artikel: Science med børneperspektiv

Gå på opdagelse i Absalons podcastunivers

Få faglig viden og inspiration direkte i øregangene, når og hvor du vil; på cyklen, i bilen, på løbeturen eller mens du vasker op.

Find alle vores podcasts her.