Del

Ergoterapeutuddannelsen

Kom tæt på andre menneskers liv

Som ergoterapeut studerer du til at blive ekspert i hverdagens aktiviteter og tilegner dig viden til at kunne rådgive i fx ergoterapeutiske arbejdsprocesser, brug af hjælpemidler og tilrettelæggelse af hverdagsaktiviteter.

Uddannelsen giver dig kompetencer til at behandle og genoptræne både børn og voksne til at opnå en velfungerende hverdag, når deres færdigheder af en eller anden årsag er gået tabt eller at forebygge, at dette sker. På den måde får du ikke blot indflydelse på andre menneskers dagligdag men også deres fremtidige liv.

Studiet består af både teoretisk og praktisk undervisning, og du kommer på flere praktikophold, hvor du arbejder med ergoterapi i den virkelige…
I løbet af uddannelsens 3,5 år er du sikret praktikplads i sammenlagt 28 uger fordelt på 4 perioder.
Efter end uddannelse kan du arbejde i det offentlige på hospitaler, i psykiatrien, specialinstitutioner og i det private med fx arbejdsmiljø,…

Studerende om valget af studie

Det jeg synes er helt specielt ved at læse til ergoterapeut, er, at jeg skal fokusere på det enkelte individ.
Ved at spørge ind til hverdagsliv, interesser og det, som netop denne person finder meningsfyldt, kan jeg som ergoterapeut planlægge tiltag, som passer til personens funktionsniveau, og som netop denne person motiveres af. 

Michelle Jensen
Ergoterapeutstuderende

Kontakt en studerende og bliv studerende for en dag

Nanna Jensen

Jeg læser til ergoterapeut i Næstved på mit 4. semester.

Jeg er 23 år, og er født og opvokset i Næstved.

Jeg tog en EUX efter min HG, da jeg fandt ud af, at jeg ville være ergoterapeut. Både ved siden af min EUX og nuværende studie har jeg et fritidsjob som handicaphjælper, hvor jeg kan bruge en del af det jeg lærer på mit studie. 

Jeg har valgt at læse til ergoterapeut, fordi jeg sætter stor pris på at kunne hjælpe andre mennesker. Ergoterapien går meget ud på at kende borgeren og kunne sætte sig ind i deres problematikker og finde en kreativ løsning på deres behandling. 

Vi genoptræner i aktiviteter, hvilket er meningsfuldt for mange, da man derfor skal udøve aktiviteter, man kan lide eller ønsker at kunne udøve selv i hverdagen. Her skal man som sagt tænke kreativt, hvilket altid har været min styrke. 

Det bedste ved min uddannelse er, at vi sætter os dybt ind i, hvem borgeren er, og vi derfor har bl.a. støttefag som pædagogik og psykologi, hvilket er virkelig interessant. Udover dette er jeg lykkelig for at have fundet en uddannelse, hvor jeg kan bruge min kreativitet, og "skæve" måde at se verden på. 

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på ergoterapeutuddannelsen i Næstved, så er du velkommen til at skrive til mig: en17s012@edu.pha.dk

Clara Buttenschøn

Jeg læser på ergoterapeutuddannelsen i Næstved på 6. semester.  

Jeg er 22 år gammel. Til daglig læser jeg til ergoterapeut i Næstved, hvor jeg også bor. Jeg er opvokset i Greve, hvor jeg også tog min studentereksamen på STX med hovedfagene Bioteknologi, matematik og Fysik. Jeg kendte slet ikke til ergoterapeutuddannelsen, da jeg startede i gymnasiet, men valgte at tage i studiepraktik for at se, hvad det var for noget. Jeg blev fuldstændig grebet af uddannelsen og vidste bare med det samme, at det var den vej, jeg skulle. Den dag i dag, næsten 2,5 år senere, er jeg stadig ikke i tvivl om, at jeg har valgt rigtigt. Jeg elsker arbejdet med mennesker, og så er jeg vild med at kunne hjælpe folk med at klare sig igennem dagligdagen – det giver bare så meget mening. 

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på ergoterapeutuddannelsen i Næstved, så er du velkommen til at skrive til mig: en16s001@edu.pha.dk 

Tag uddannelsen på

Campus Næstved
På Campus Næstved finder du et levende studiemiljø med tæt kontakt til dine engagerede undervisere i gode fysiske rammer.
Cxense Display