Del

Ergoterapeutuddannelsen

Kom tæt på andre menneskers liv

Som ergoterapeut studerer du til at blive ekspert i hverdagens aktiviteter og tilegner dig viden til at kunne rådgive i fx ergoterapeutiske arbejdsprocesser, brug af hjælpemidler og tilrettelæggelse af hverdagsaktiviteter.

Uddannelsen giver dig kompetencer til at behandle og genoptræne både børn og voksne til at opnå en velfungerende hverdag, når deres færdigheder af en eller anden årsag er gået tabt eller at forebygge, at dette sker. På den måde får du ikke blot indflydelse på andre menneskers dagligdag men også deres fremtidige liv.

Studiet består af både teoretisk og praktisk undervisning, og du kommer på flere praktikophold, hvor du arbejder med ergoterapi i den virkelige…
I løbet af uddannelsens 3,5 år er du sikret praktikplads i sammenlagt 28 uger fordelt på 4 perioder.
Efter end uddannelse kan du arbejde i det offentlige på hospitaler, i psykiatrien, specialinstitutioner og i det private med fx arbejdsmiljø,…

Studerende om valget af studie

Det jeg synes er helt specielt ved at læse til ergoterapeut, er, at jeg skal fokusere på det enkelte individ.
Ved at spørge ind til hverdagsliv, interesser og det, som netop denne person finder meningsfyldt, kan jeg som ergoterapeut planlægge tiltag, som passer til personens funktionsniveau, og som netop denne person motiveres af. 

Michelle Jensen
Ergoterapeutstuderende

Kontakt en studerende og bliv studerende for en dag

Maria Rocchin

Jeg hedder Maria, bor i Næstved og læser på ergoterapeutuddannelsen på Absalon i Næstved.

Mit valg faldt på ergoterapi grundet mit seneste arbejde på CNN (Center for neurorehabiliteringscenter) på Næstved sygehus som serviceassistent. Her bliver almindelige mennesker med følger efter en alvorlig hjerneskade indlagt til genoptræning. I rehabiliteringen på CNN arbejder de med de fysiske, psykiske, kommunikative og/eller sociale udfordringer. Jeg så hvordan patienter, der ikke selv kunne klare de almindelige hverdagsaktiviteter som at tage et bad, lave mad eller få tøj på, med et tværfagligt samarbejde med fysioterapeuter, ergoterapeuter, læger, sygeplejersker, talepædagoger mm. og med et særligt fokus på den enkeltes behov for undersøgelser, træning og aktiviteter, udviklede sig helt fantastisk - og det inspirerede mig til studere til ergoterapeut.

Det gode ved uddannelsen på Absalon Næstved er, at vores undervisere altid har tid til en personlig eller faglig snak, samt at de er nogle der selv har haft ”fingrene i mulden” og kender til de udfordringer, vi har som studerende og kan komme med mange gode dagligdagseksempler koblet til vores teori.

For at få erfaring med at arbejde med mennesker, har jeg ved siden af mit studie arbejdet som udekørende vikar i hjemmeplejen, siddet fast vagt på CNN, arbejdet med børn med autisme og nu arbejder jeg på et Neuropædagogisk center for folk med en senhjerneskade.

Jeg drømmer om at komme til at arbejde med børn og unge igennem sansebearbejdning og sansemotorik. Dog kan det tænkes at det nok kan ændre sig, da mulighederne er mange, man kan arbejde i psykiatrien, skoleregi, kommunen, sygehus, privat regi m.fl. Du har også gode muligheder for at arbejde i udlandet som ergoterapeut. Du kan ligeledes læse videre og specialisere dig yderligere ved at tage en, diplom -, master- eller en kandidatuddannelse. Ydermere kan du i Næstved tage den Europæiske Master of Science i Ergoterapi.

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på ergoterapeutuddannelsen i Næstved, så er du velkommen til at skrive til mig: en19s015@edu.pha.dk

Ea Brodka

Mit navn er Ea, og jeg læser til ergoterapeut på Næstved. Jeg er 21 år og bor i Nykøbing F, sammen med min forlovet og vores fælles hund.

Jeg startede på uddannelsen under coronapandemien, og jeg har derfor haft en lidt anderledes start på uddannelsen end de tidligere studerende, men der blev virkelig taget hånd om, at vi var de ”nye” studerende. 

Jeg er student fra Nykøbing Katedralskole (STX). Herefter havde jeg 2 sabbatår, hvor jeg var vikar/pædagogmedhjælper for flere autismeklasser. Her fik jeg virkelig øjnene op for, hvad en ergoterapeut OGSÅ kan lave. 

Grunden til at jeg har valgt ergoterapeutuddannelsen er, at jeg virkelig brænder for at hjælpe andre mennesker og finde ud af, hvad man kan gøre for at hjælpe andre med deres betydningsfulde hverdagsaktiviteter. Efter en lille ”snuse” praktik og undervisning, er jeg kun blevet bekræftet i, at jeg er landet på rette hylde.  

Så hvis du har nogle spørgsmål omkring min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive ’Studerende for en dag’ på ergoterapeutuddannelse i Næstved, så er du velkommen til at skrive til mig på: en20s011@edu.pha.dk

Marlene Svensson

Jeg læser på ergoterapeutuddannelsen i Næstved.

Jeg er 21 år og bor i Nykøbing F, og jeg elsker min uddannelse. Da jeg blev student fra STX i Maribo, havde jeg absolut ingen ide om, hvad det var jeg ville, så jeg tog et sabbatår. Jeg tog til åbent hus og til studievejledning osv. for at finde ud af, hvad jeg skulle læse til. Det eneste jeg vidste var, at jeg godt ville arbejde med mennesker, og så faldt jeg over ergoterapeutuddannelsen. Efter jeg havde været til åbent hus, kunne jeg da mærke, at det var da meget interessant, og siden jeg startede har jeg ikke været i tvivl om, at det er det helt rigtige for mig. 

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på ergoterapeutuddannelsen i Næstved, så er du velkommen til at skrive til mig: en18s004@edu.pha.dk

Tag uddannelsen på

Campus Næstved
På Campus Næstved finder du et levende studiemiljø med tæt kontakt til dine engagerede undervisere i gode fysiske rammer.